Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoe kom je de hittegolf door ?

het is warm in Nederland. Hoera en Ojee....

Oke, wie weet nog hoeveel sneeuw we afgelopen winter hadden.....ja, ik heb het over SNEEUW! Dat was best veel. Moeders en vaders gingen op de slee naar school of ploeterden met de fiets door grote sneeuwhopen. Het leek Alaska wel!

Toen hebben een aantal moeder en ik op het schoolplein tegen elkaar gezegd dat de winter toch wel het zwaarst was en dat je nog beter een flinke hittegolf kon hebben. Al die skipakken en laarzen aan en uit...zucht. En nu, ja hoor, het is bijna  officieel: die langverwachte hittegolf: eindelijk zomer! Maar dat dit niet altijd meevalt, heb ik deze week wel ondervonden. Vol goede moed heb ik vorige week alles voorin de kast gelegd: bikini's, singlets, hele korte broekjes, enz. Badje klaargelegd: laat de hitte maar komen, ik kan het aan....eh, niet helemaal. Het is nu 23.00uur en ik ben uitgeput, warm, klam en heb het gevoel hopeloos tekort te zijn geschoten in mijn huishouden en pedagogisch optreden.

Het weekend ging nog goed: manlief was erbij, lekker gefietst, ijsje gehaald, gewandeld, naar de Biesbosch geweest....en gisteren ging ook nog goed: gezellig poppenkleertjes buiten gewassen, de poppen in bad gedaan, lekker even naar het park gefietst( helaas was het zand gloeiend heet en de toestellen ook) en 's avonds een eind gefietst. Ik stond vanmorgen echter al moe op. Ik had bedacht in de ochtend even naar de bibliotheek en de markt te gaan. FOUT. Ik was iets later dan ik gewild had. Met klotsende oksel van het achterna rennen van de jongste in de bieb en met een rood hoofd van schaamte voor het wilde gezang van mijn dochter en daarna nog de stress dat er een dvd weg was die ik wel had teruggebracht, probeerde ik de markt opgewekt tegemoet te treden. Helaas was de stoopwafelmeneer met vakantie( daar hadden ze zich erg op verheugd) en in de Bas van der Heyden had een onbekende mevrouw kennelijk ook teveel zon gehad, want toen mijn zoontje iets te uitbundig de koelcel in ging, gaf zij hem zomaar een mep op zijn hoofd. Ik was verbijsterd en wist niks te zeggen tot mijn zoon zei: " mama, waarom deed die mevrouw dat?" Waarop ik zei: "als ze dat nog een keer doet, pets ik haar terug." Oké, lekker verantwoord gereageerd van mij. Niet dus ( hierna thuis wel een rustig gesprek met hem gehouden hierover, maar goed, ik voelde me tegen 12.00uur redelijk mislukt en erg warm. ) Gelukkig ging de jongste lief slapen in zijn rompertje en na een filmpje en boterham togen we vol goede moed naar het badje in de tuin die mijn man al liefdevol had gevuld in de ochtend ( al waren er van mijn kant enige dreigementen aan vooraf gegaan..)

In het badje werd het echter oorlog. Het leek wel zeeslag. Mijn dochter Odette en Christiaan waren ronduit vervelend tegen elkaar. Daar zat ik dan met de aardappelen op mijn schoot en kopje koffie. Iedere keer waarschuwen en uiteindelijk naar binnen....op de mat gezet en even flink tekeer gaan...( ik vergat dat de tuindeuren openstonden). Tijdens mijn tirade voelde ik hoe ik eruit moest zien:" Woeste mama met rood hoofd, piekharen en een boze mond en helemaal NIET gezellig!" Na nog een mislukte poging een gezellig baduurtje te hebben, zijn we weer naar binnen gegaan ( onder luid protest dat in de hele buurt te horen was) en daarna wilden ze uit alle macht op de trampoline. Daarop bleken mijn 2 kinderen in halve wilden te zijn veranderd en woest brullend stortten ze zich op elkaar....Een tijdje heb ik gedaan alsof ik niks hoorde, maar daarna heb ik ze er toch weer uit gehaald en warempel, ze gingen even lief restaurantje spelen.....je begrijpt dat ik dolblij was toen mijn echtgenoot in de avond thuiskwam. We hebben zelf niet eens gegeten, maar zijn meteen een eind gaan fietsen. Dat was gelukkig gezellig. Maar ik zie nu toch wel op tegen de rest van de week....wat als dit maar een voorproefje was....maar ach, het is immers Nederland, misschien worden we morgenochtend wakker met regen...hebben we weer iets anders om over te klagen! Succes aan alle andere mama's!!!

 

10 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Hihi, ik zie het al voor me, Nahsuusje: ik en die mevrouw rollebollend in de koelcel bij de Bas van der Heyden, tussen de pakken melk. Hihi...maar je hebt gelijk, zoiets kan toch niet!Ik geef ze zeker extra water( limonade wordt zo duur en is ook niet gezond de hele dag he)en we proberen te blijven lachen, haha!

10 jaar geleden

Hahahahaha.......ik zie het compleet helemaal voor me. Aan je schrijfstijl te zien. Heb je je gevoel voor humor gelukkig nog niet laten verdampen!

10 jaar geleden

Die mevrouw had ik ter plekke op dr bek gemept kind of geen kind bij. je blijft met je poten van mn kind af, ook als ze vervelend is dat is mijn taak om haar te corrigeren! maar goed I love the sun! en als het wat warmer/benauwder is gewoon alles op het gemakske, niet te veel plannen. Idd veel drinken, belonen met ijsjes (evt. zelfgemaakte gezonde ijsjes) en ook ons dametje laat met dit weer haar oren in bedje liggen. Wat meer geduld heb je nodig, vooral veel met water doen (is ook wel meer knelboel). Ramen wassen of speelgoed wassen ofzo. en als ze volgende keer elkaar weer in de haren vliegen maar waterballonnen/waterpistool geven kunnen ze hun agressie kwijt en worden ze afgekoeld :) succes

10 jaar geleden

Vooral heeeeeel rustig aan doen en met water spelen natuurlijk. Helaas ben ik alweer begonnen met werken en werd ik gek in die bloedhete trein. Ik heb toen flink wat water moeten drinken. Dus ook: veel drinken!