Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoe kom ik van die spenen af?

Mijn dochtertje is bijna 3 jaar, en ze heeft 15 spenen in haar bed. Ze weet precies welke ze heeft, en als ze gaat slapen worden ze diep gekoesterd. Meer >>

Mijn dochtertje is bijna 3 jaar, en ze heeft 15 spenen in haar bed. Ze weet precies welke ze heeft, en als ze gaat slapen worden ze diep gekoesterd. Naast het feit dat mijn hele kapitaal in die dure spenen zit, maakte ik me de laatste tijd zorgen om haar tandjes. Ze zien er nog helemaal mooi uit, maar ik vind het wel tijd worden dat ze stopt met die spenen... Maar ik vreesde dus het ergste.

Tot mijn zoontje van 4 vandaag ineens tegen haar zei: "Odette, zou jij niet eens je speentjes aan Floris (onze jongste zoon) geven? Je bent al bijna 3! En weet je dat je dan een mooi cadeau krijgt van mama...", en hij fluisterde erachteraan: "en ik misschien ook wel". En ja hoor, Odette begon op een drafje al haar spenen in het babybed van haar broer te deponeren en zei toen dat het tijd werd om naar de speelgoedwinkel te gaan.

Ik was verbijsterd. Maar goed, dit was een kans, dus alle kids in de bakfiets en wij naar de winkel. Wat kiest ze daar? Een auto met afstandbediening (aanbieding) en voor mijn zoon ook maar meteen een meegenomen, tenslotte was het dankzij hem. Nu staan de dozen hier nog ingepakt op de kast, want ze moet natuurlijk wel eerst 2 nachtjes bewijzen dat ze het kan... We zijn erg benieuwd, maar ze heeft bij het slapen gaan nergens om gevraagd... Wat goed van haar!

10 jaar geleden

alleen als ze ziek is, maar verder niet meer. Ik vond het heel knap van haar!En soms zijn ze er inderdaad gewoon nog niet aan toe....even wachten dan maar!

10 jaar geleden

Ik heb ook een poging gedaan tot afleren van de speen (zoontje is 22 maanden). Helaas was het echt drama en heeeel verdrietig! Hopelijk als hij ouder is?? Is jouw dochtertje er inmiddels vanaf?

10 jaar geleden

Ha Kim, ja, jouw dochtertje is er misschien ook langzaamaan aan toe!Spannend he!Odette is zo blij met haar cadeautje.ik heb haar ook nog een roze knuffeltje gegegeven voor in bed ipv de spenen, want in bed was ze wel een beetje aan het zoeken naar iets behalve haar schildpadknuffel en ze vraagt nu nergens meer om....

10 jaar geleden

en wat knap dat ze hem niet afpakt idd!