Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoe doen andere ouders dit dan?

De laatste tijd hoor ik het steeds vaker, dat het zo bijzonder schijnt te zijn dat ik (bijna) altijd gezond kook.... Am I the only one?!

De laatste tijd hoor ik het steeds vaker, dat het zo bijzonder schijnt te zijn dat ik (bijna) altijd gezond kook.... 'Vroeger' voor ik een kind had, waren wij ook makkelijker en haalden we vaak wat te eten, of bestelden toch wel wekelijks wat, maar ook toen kookten we toch wel gezond. Maar nu de kleine man erbij is, vind ik het heel belangrijk om hem gezond te laten eten.

Dat is echt niet iedere avond 'aardappels-groente-vlees', maar ook pasta's, rijst, bami, nasi etc. Voor mij niet bijzonder, wij zijn beide ook zo opgevoed! Mijn moeder kookte ook altijd gewoon.

Maar de laatste tijd hoor ik steeds vaker berichten om me heen dat ik zo 'gezond' kook en toevallig pas geleden waren er familieleden hier aan het werk in ons huis en waren de mannen zo verbaasd dat ik zo 'lekker' kookte voor ze (want ze aten 's avonds mee). Terwijl dat gewoon eten was en niets bijzonders... Beide hebben ook (jonge) kinderen thuis en vrouwen uiteraard hihi. Maar ik kreeg te horen dat het bij hen niet verder kwam dan een ovenschotel uit een pakje gemaakt en meerdere keren in de week eten halen of bestellen of even onderweg een broodje eten met de kinders. Tuurlijk doen wij die dingen ook wel eens, maar meer bij uitzondering, want avondeten doen wij gewoon met z'n allen aan tafel.... En zo ook vrienden van ons met een peuter van dezelfde leeftijd (tussen de 2,5 en 3 jaar), die hem meerdere keren in de week een Olvarit bakje geven als avondeten, omdat het zo makkelijk is.

In mijn ogen is het heel normaal om 's avonds gezellig aan tafel te eten en gewoon groente etc te eten. Maar ik hoor de laatste tijd zo vaak dat dit dus bij andere gezinnen niet zo gaat? Ben ik dan zo ouderwets hierin? Ik denk het niet! Ik wil gewoon dat we allemaal gezond en gevarieerd eten en tuurlijk eten wij ook patat of een keer een diepvries pizza of gewoon een broodje. En tuurlijk halen wij ook wel eens wat of eten we wat onderweg. Maar dit is meer 'af en toe' dan meerdere keren in de week.

Ik wil ook echt niemand veroordelen, maar met opgroeiende kinderen moet je toch als ouders het goede voorbeeld geven?

10 jaar geleden

Voorheen was ik ook veel van de pakjes en zakjes, maar wel altijd met verse groenten etc. erbij. Sinds een paar maanden probeer te minderen met pakjes en zakjes, met name door alles wat ik heb gelezen/geleerd over suikers, e-nummers etc. Nu kook ik meerdere keren per week vers en doe ik er zelf kruiden bij. Het is even wennen (zie mijn blog), maar na een tijdje krijg je wel door wat lekker is :) Toch vind ik het nog wel lastig hoor, omdat het nog vrij nieuw is ben ik nog best wat tijd aan kwijt en manlief en zoontje meekrijgen is ook nog best een uitdaging :)

10 jaar geleden

Wij eten ook vaak gezond, omdat ik daar al vroeg mee begonnen ben, eet mijn zoontje eigenlijk alle groentes behalve spruitjes. De rest lust hij wel allemaal, sommige dingen vind hij misschien minder lekker maar eet hij wel altijd gewoon op. Mijn partner complimenteert mij altijd met mijn kookkunsten. Ik kook helemaal niet bijzonder hoor, maar wel vaak een "Hollandse pot" en dat valt gelukkig bij ieder gezinslid in de smaak!

10 jaar geleden

Dan ben ik ook ouderwets hoor. Ik kook elke dag met verse groente, vlees kip of vis. Lekker gevarieerd. Mijn zoontje is nu bijna 3, vandaag eet hij niet, morgen twee keer zo veel. Maak me daar niet zo druk om. Maar hij proeft alles en als hij zin heeft eet hij ook alles

10 jaar geleden

Toen de dames nog klein waren kookte ik altijd zelf prakjes voor ze, een hele pan vol en dan vroor ik alles in. Gewoon in ijsblokjes en dan kon ik elke dag wat anders voorschotelen! Nu eten ze (gedeeltelijk) mee met wat de pot schaft. Wij zijn wel redelijk knorr fan, maar daar gaat altijd verse groente in. Onze dames zijn niet zo fan van sausjes(pastasaus, rijstsaus, etc) dus dan maar lekker niet :D ik van dat op met rauwkost. Soms maak ik voor hen een simpel sausje(maizena is geweldig!) met een beetje kruiden en groente erdoor met de staafmixer, dan eten ze dat wel...