Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Het prinsessen syndroom

Het prinsessen syndroom: stel je eens voor: je bent een meisje van bijna 3 jaar oud. Elke ochtend rond 09:00 uur word je wakker en wat dan?

Stel je eens voor: je bent een meisje van bijna 3 jaar oud. Elke ochtend rond 09:00 uur word je wakker en staat er meteen iemand voor je klaar die je een lekker broodje en drinken geeft. De hele dag kan je met speelgoed spelen, knutselen, koekjes eten en andere leuke dingen doen. 1 Persoon loopt continu om je heen: ruimt je rommel op, veegt je mond af, verschoond je luier, kleed je aan, doet je haar, maakt schoon etc.

Wat is het prinsessen syndroom

Kortom alles wordt voor je gedaan, je hebt geen zorgen en toch zit je te zeuren. Je wilt meer. Het eten moet lekkerder, het speelgoed moet nieuwer, je wilt andere koekjes en mooiere kleren. Er is altijd wel wat te zeuren, want je lijdt aan het prinsessen syndroom. Dan heb ik het nu uiteraard over mijn dochter Hayley. Sinds gister wilde ze opeens aangesproken worden met de titel: "Prinses Angelina." Angelina is haar tweede naam en ze vindt die naam ontzettend mooi. We zaten in de auto en Hayley kwam terug van een middagje opa en oma. Ik: "Ga je mee naar binnen Hayley?" Hayley: "Nee ik ben niet Hayney ik ben prinses Angelina." Pablo en ik keken elkaar verbaast aan. Owjee madam vindt zichzelf dus echt een prinsesje.

Hayley is verwend, ze is enigskind dus dan kan dat. Ze krijgt daarom ook (bijna) alles. Voor haar is het dus doodgewoon om naar de speelgoedwinkel te gaan en ook iets mee te nemen. En zodra het woord "nee" valt kan dat wel even moeilijk voor haar zijn. Ze kan dan heftig reageren en zodra ze dat doet roepen we vaak dat ze lijdt aan het prinsessen syndroom. Gelukkig gaat ze niet krijzend op de grond liggen en met gebalde vuisten op de grond slaan. Ze begint meestal te huilen, maar dan leg ik haar gewoon uit waarom ze het niet krijgt. Maargoed dat hoort erbij, als ik haar alles ga geven wat ze wilt, dan wordt ze helemaal een verwend kreng. Ze is dan teleurgesteld, maar ligt zich er dan wel bij mij neer. Zo nu en dan koopt ze ook dingen met haar eigen centjes.

Natuurlijk spreek ik haar niet aan met de titel prinses Angelina, maar ik laat haar wel lekker zweven in haar fantasie wereld. Wat dat betreft is ze een echt meisje-meisje. Ze draagt iedere dag het liefst een prinsessenjurk, heeft gelakte tenen en zo nu en dan mag ze van mij een ietse pietse beetje roze ogenschaduw op haar ogen, gewoon omdat ze zich dan de hele dag ontzettend mooi voelt. Ach..welk meisje wilde vroeger nou geen prinses zijn?

Is jouw kleine meid ook echt een prinsesje?

9 jaar geleden

Hey, you're the goto exptre. Thanks for hanging out here.

11 jaar geleden

Hier ook een ware prinses in huis. Iedere dag wel verkleedpartijtjes. Omdat mevrouw eerst haar kleding kast leeg trok hebben we maar een mooie verkleed kist voor der gehaald. En duidelijk afgesproken deze jurkjes mag je pakken. Gelukkig niet alleen prinsessen jurkjes maar ook een piraat/clowntje. Mijn schoonzus is ook een echte van het nagellakken en mooi maken (ze is schoonheidsspecialiste). Dus als tante er is word als eerste gevraagd of ze 'nagelplak' xD bij heeft en 'lipglos' uughh -_- Ik doe dit alleen met haar als we feestje, bruiloft e.d. heb. Wil haar graag leren dat de schoonheid van binnen zit en niet van buiten. Sommige worden er zo oppervlakkig van ! Maargoed, Met buitenspelen veranderd ze gelukkig in een tomboy die rond rent, voetbald , in plassen springt en door de modder kruipt :D

11 jaar geleden

Wat leuk om te lezen. Wij wisten niet of we een zoon of dochter zouden krijgen tot de bevalling zelf. Collega's dachten dat het een meisje zou worden omdat ze me een echte meisjes meisjes moeder vonden, zelf dacht ik altijd dat het een jongen was. Nu we twee weken geleden inderdaad een dochter hebben gekregen zijn we daar natuurlijk heel erg blij mee. Op mijn werk (kinderopvang) zijn er echter een paar meisjes die zich ook als echte prinsesjes laten behandelen, dus probeer ik dat zelf te voorkomen. Natuurlijk krijgt ze wel jurkjes aan en heeft ze nu al een hele poppenverzameling gekregen, maar in de houten speelgoedwinkel hebben we toch ook een houten zwaard voor haar gekocht (papa zit op zwaardvechten).

11 jaar geleden

Oja,zeker en papa is de prins op het witte paard.Wij hebben er ook zo een, lievelingskleur roze en make up van mama moet achter slot en grendel (bij wijze van spreken...). Als ze iets niet aan wil is het echt krijsen en ze wil ook precies het goede kleur elastiekje in het haar, en zoals zij het gekapt wenst... Succes!!!!