Snap
  • Kind
  • koningsspelen
  • Girlsmom
  • meidenmoeder
  • koningsspelen2021
  • kinderenvoorkinderen

Het nieuwe Koningsspelenlied

Wat een ophef over het nieuwe Koningsspelen liedje van Kinderen voor Kinderen.

Wat een ophef over het nieuwe liedje van de Koningsspelen, ik vind er ook wat van ja. Ik vind het weer een leuk gezellig nummer. 

Hoe leuk, de aanloop tot Koningsdag, altijd weken in huis oefenen om met de Koningsspelen op het schoolplein los te gaan op het nieuwe nummer van Kinderen voor Kinderen, tot nu toe kan ik alle dansjes en binnenkort deze vast ook.

De ophef gaat over het stukje:

Ik ben hier en jij bent daar

De jiggyjig doen we met elkaar

Hier wat leuks dus kom maar gauw

Want de woah, perfect voor jou

Jiggyjig zou in Indonesische straattaal ‘geslachtsgemeenschap’ betekenen

Voornamelijk "gelovigen" zouden hierover vallen. Tja weetje waar ik meteen aan dacht, wij hebben thuis de hele dag 538  (en mijn man 3fm) aan en dan horen ze ook over de speakers "wat moet ik met mn L#L in de lockdown sjalalalala" en andere rare teksten.

Ik moest ook meteen denken aan het moment waarop ik mee aan het blèren was met de verruckte halbe stunde: "Don't stop move it baby, wiggle wiggle. Put your ass in my face", en de rest kunnen jullie zelf invullen.

Jackie vroeg mij; "Mama, waar gaat dit liedje over?!" (Dit vraagt ze overigens bij ieder liedje en vaak heb ik tot dat moment serieus geen idee wat ik eigenlijk meezing.)

Maargoed ik denk dus, wat doen we moeilijk, het is een liedje. Ipv zeuren laten we vlug beginnen met de danspasjes oefenen want ze zien er dit jaar best ingewikkeld uit!