Snap
  • Kind
  • Momlife
  • Mamavandrie

Het leven met 3 kids onder de 3

Afgelopen week vroeg ik jullie op Instagram waar jullie graag een blog over zouden lezen. Jullie zeiden bijna allemaal: over de kindjes en hoe het nu gaat. Dus bij deze, een blog over ons (nog korte) leven als gezin van vijf!

Hoewel Indie en Novée pas 5.5 week bij ons zijn, voelt het alsof ze er altijd al bij waren. Het is verbazingwekkend hoe snel je went aan 2 kleine hummeltjes bij het gezin. We vinden steeds meer onze weg tussen de voedingen, Jax en het huishouden. Inmiddels is Michael alweer 1.5 week aan het werk en sta ik er overdag alleen voor. Gelukkig kan Jax heel goed zelf spelen en op de momenten dat hij dat niet kan, en ik bezig ben, bestaat er zoiets als een iPad/ tv. 

FLESVOEDING OP VERZOEK 

Vanuit het consultatie bureau kreeg ik te horen dat flesvoeding ook steeds meer op verzoek gaat. Je biedt ze een fles aan wanneer ze daarom vragen. Dit deed ik dan ook netjes, tot ik er van de week compleet door heen zat. Indie en Novée huilde veel en leken steeds vaker voor een fles te komen. Ik begreep niet wat ik fout deed en werd ontzettend onzeker van alle huilbuien. Flesvoeding op verzoek werkt voor mij, en voor Indie en Novée, niet. Dus voed ik ze nu op schema, iedere 3.5 uur en snachts wanneer ze zich melden. Wat een rust! Dit had ik veel eerder moeten doen. Ik maak beide kids nu wakker voor een fles, verschoon ze en afhankelijk van hoe moe ze zijn blijven ze even beneden of gaan ze gelijk naar bed. 

Snap

DE AANDACHT VERDELEN

Ondanks dat Indie en Novée maar 3.2 weken te vroeg zijn geboren, hebben ze nog veel behoefte aan slapen in hun eigen bed. Echt wakker beneden in de box liggen is er nog weinig bij. Dit geeft mij de kans om, tussen de voedingen, veel activiteiten met Jax te doen. Dit verschilt van een treinbaan bouwen tot kleien.

Omdat wij in een bovenwoning wonen en dus geen tuin hebben, is het niet altijd handig om naar buiten te gaan. Alle 3 de kids klaar krijgen, naar beneden brengen en de kinderwagen klaar maken, kost net zoveel tijd en energie als het buiten spelen zelf. Toch probeer ik om de dag, als het weer mee zit, naar buiten te gaan. Jax kan zo al zijn energie kwijt en we hebben alle 4 een frisse neus.

STRUCTUUR IS THE KEY

Wat voor mij, en daarmee voor ons als gezin, het beste werkt is structuur. Indie en Novée drinken om half 7/7 uur hun eerste fles en Jax en ik staan daarna op. We kleden ons aan, gaan naar beneden en beginnen de dag. Ik probeer te koken als de kids slapen, maar als ik zelf moe ben slaap ik regelmatig mee. Ook probeer ik hulp te accepteren, hoe moeilijk dat ook is, om ons gezin draaiende te houden.

Het lijkt misschien net of alles bij ons nu alweer goed verloopt, alsof alles koek en ei is. Maar geloof me, ook ik heb slechte dagen. Dagen waarin ik de hele dag in bed lig, dat ik onnodig uitval tegen Jax en Michael. Weken waarin we 3 x eten bestellen omdat ik te moe ben om te koken, dat ik mijn moeder huilend op bel of ze Jax wil ophalen. Ik probeer deze dagen te accepteren, het hoort erbij, bij ons als gezin. 

Vertel eens, heb jij ook wel eens van zulke dagen?

Snap
4 jaar geleden

Maar echt! De oudste merkt het misschien in het minder aandacht krijgen maar de jongste is niet anders gewend aan verdeelde aandacht dus weet niet beter .. alleen voor jezelf.. jou gevoel haha! Geen enkele mama is perfect, maar maakt het leven van haar kindjes wel perfect! ♡

4 jaar geleden

Hier ook 3 kids. Oudste (zoon) was net 3 jaar en de middelste (dochter) ruin 1.5 jaar toen onze 3e (dochter) werd geboren. Ook hier ging het met ups en downs en nu onze jongste inmiddels bijna 4,5 maand is, hebben we dit nog steeds wel eens. Vooral onze 2e heeft het er lastig mee en heeft wel het gevoel iets te kort te komen. Wij hebben daarom besloten om 1 a 2 keer per maand met de oudste 2 iets alleen te doen. Voorbeeld, papa gaat met onze dochter naar de dierentuin en ik ben met de andere 2 thuis. Aangezien de kleinste nog veel slaapt hebben de andere 2 even 1 op 1 aandacht. De dag of week daarna ga ik wat met onze zoon doen en blijft mijn man met de meiden thuis. En dan wisselen wel de keer daarna tussen wie met wie weg gaat. Verder zorgen we er nu voor dat de jongste in de avond nog een voeding krijgt als de andere 2 slapen, zo heeft zij ook even 1 op 1 aandacht. Verder hebben we het geluk dat de jongste een makkelijke baby is en gelukkig aardig goed slaapt. Meestal tot 6 uur, maar uiteraard komt ze ook wel eens midden in de nacht. Wij hebben snel besloten om haar nog even te voeden als wij gaan slapen, dat helpt goed. En ja ook ik bel mijn moeder wel eens of ze wil komen of dat de oudste 2 misschien even mogen logeren.

4 jaar geleden

Ik denk dat het normaal is. Wij hadden destijds een stoomkoker wat voor heel veel gemak zorgde, eten erin doen, stomen en en klaar, ideaal als ik net even te moe was om te koken. Ook maakte ik vaak vroeg in de morgen het eten al klaar, dan was dat alvast maar gebeurd.. (zelf had ik drie kinderen in 3.5 jaar tijd) en dat het met ups en downs gaat is normaal... vooral die gebroken nachten, hakken er toch best in.

4 jaar geleden

En dat is helemaal waar!! We kunnen niet meer doen dan we doen en hulp is dan zo fijn!