Snap

Het leukste kinderboekje gaat toch echt over....poep!

Zoek je nog een leuk boek voor je kleine? Gevonden! Dit geweldige boek, met een wat riekend onderwerp blijft leuk voor groot & klein!

Wat zijn er veel kinderboeken. In alle soorten en maten, met allerlei onderwerpen. En hopelijk ligt er op niet al te lange termijn toch ook echt een van mij bij. Voor het slapen gaan is een boekje voorlezen natuurlijk vaste prik. De meneertjes en mevrouwtjes vindt hij leuk, Dikkie Dik doet het nog steeds goed, Tommie de Keukenprins kan hij helemaal meepraten, zelfs Nijntje op zijn tijd gaat er nog goed in. Maar er is één boekje wat meneer elke keer weer doet schaterlachen. Het boekje wat ik zelf ooit ook had, wat ik me opeens vorig jaar herinnerde en waar ik meteen achteraan ging voor Max. Het boek 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept'. 

Nu is alles waar poep en plas in voorkomt natuurlijk briljant voor een vierjarige (alhoewel zijn zogenaamd volwassen ouders ook niet vies zijn van een goede poep-en plasgrap). Zo ook in dit boek. Alleen het aanzicht van een mol die boos rondloopt met een drol op zijn hoofd is al geweldig grappig. Zijn speurtocht naar de dader van deze uitwerpselen wordt door zowel Husband als door mij in grappige (al zeggen we het zelf) stemmetjes doorgelopen. De mol is omgetoverd tot een boze Vlaming ('wel hier en gunter' is immers zijn eerste zin, moet gewoon in het Vlaams). De koe heeft een dromerige stem, de vliegen hebben een schoffie Amsterdams accent. Voor ons dus ook superleuk om voor te lezen. Maar wat pas écht hilarisch is, wat meneer keer op keer in en deuk doet liggen, is de scène met het varken. De mol wijst het varken niet zomaar aan, zijn vinger verdwijnt tijdens het wijzen in een van de neusgaten van het varken. Ik weet nog de eerste keer dat Max dat plaatje zag. Hij kwam niet meer bíj! We moesten zeker tien minuten wachten voor we verder konden, rollend op zijn rug lag hij te schaterlachen. En mama deed mee (jeuj, hij ziet dezelfde soort humor in dingen als wij!). En zelfs bij de honderdste keer blijft het onwijs grappig.

Nu zijn we op vakantie voor een week. Ik had voor de zekerheid maar een hele tas vol boeken meegenomen voor zoonlief. Iedere dag een andere, plus nog wat extra om uit te kiezen. Uiteindelijk hebben we de hele vakantie maar twee boeken aangeraakt. De eerste twee dagen een nieuw boekje wat hij voor het eerst las op de eerste dag van de vakantie. Maar op dag drie moest toch echt het 'poepboek' tevoorschijn worden getoverd van meneer. Om vervolgens de rest van de vakantie ditzelfde boek te lezen. Iedere avond, vaste prik. Eerst mama, dan weer Husband, de volgende dag mama weer enzovoorts. Terwijl ik begon met dit typen begon hoorde ik de mannen al weer lachen om de varken-neus-wijs-scène. Zo leuk. De andere boeken heb ik inmiddels maar weer ingepakt. Dus bij deze vakantie hoort een extra herinnering. Het 'poepboek'-avondritueel. 

Dus zoek je nog een leuk cadeautje voor je kindje? Dit boek is absoluut een aanrader!! (in grote en kleine uitvoering). Wel hier en gunter!

7 jaar geleden

O klinkt leuk. Ga ik ook eens naar kijken.

7 jaar geleden

Ja hè!

7 jaar geleden

O écht de moeite waard hoor! Te grappig.

7 jaar geleden

Leuk boek!