Blog header image

Het leed dat kinderfeestjes heet

Sinds onze oudste 4 jaar is geworden en hij naar school gaat, worden we ook geconfronteerd met kinderfeestjes.
JufFeline
7 jaar geleden

Zelf denk ik dat een zwemfeestje prima kan zolang alle kinderen een diploma hebben en er genoeg begeleiding is. Als je het erg moeilijk vind kun je natuurlijk vragen of je mee kunt gaan. Verder denk ik dat het wel bij het loslaten van een ouder wordend kind hoort. Maar goed elke ouder heeft hier zijn eigen grenzen dus uiteindelijk moet je het zelf beslissen. Zondag lijkt mij trouwens een ideale dag voor een feestje. De meeste gezinnen hebben dan minder andere verplichtingen en afspraken staan, je kind is niet moe van al de hele dag school, dus dat lijkt mij juist perfect, behalve misschien als je uit in een heel gelovige plek komt. Ideeën voor feestjes: Een minions feestje, een verkleedfeestje (dus niet in een specifiek thema) een ridder feestje, je kunt ook naar de bioscoop gaan, naar kidzcity of ballorig, een speurtocht in het bos is ook altijd leuk... Veel plezier met het bedenken van jullie feestje!!!

JufFeline
7 jaar geleden

Iets met dino's doet het ook altijd goed. Botten opgraven, dino voetafdrukken zoeken, etc.

Anouk H
7 jaar geleden

Grappig inderdaad hoe dat voor iedereen verschillend is. Ik moet ook zeggen dat dat natuurlijk komt omdat hij de oudste is en we dat allemaal nog moeten ontdekken. Wat onze grenzen zijn, wat 'normaal' is etc. Bij mijn dochter zal dit allemaal weer anders gaan.

peetje80
7 jaar geleden

Kinderfeestjes, ik vind het geweldig!! Bij ons is het hoe meer hoe beter hihi. Ik ga dan ook heel ver mee in wat mijn kindjes willen. Ik ben dan ook erg makkelijk. Andere kindjes vinden de feestjes van mijn kindjes ook altijd super en een half jaar voor de verjaardagen beginnen andere kindjes al te vragen of ze uitgenodigd worden. Ik zou gewoon met je kindje overleggen wat hij wilt. Ga samen zoeken op internet en samen plannen maken. Ga je een zwemfeestje doen, overleg eerst met de ouders van de kindjes die uitgenodigd worden. Succes

anoniem2017
7 jaar geleden

Toen mijn zoontje 7 werd moesten ze ook zwemkledimg meenemen, mijn dochter was de enigste zonder zwemdiploma ( was nog maar 4, maar die kreeg een zwemvest aan). Van de zwemles. Onze zoon had een leger feestje. Eerst moesten ze oefenen of ze goed genoeg waren voor het leger, daarna gingen ze buiten opdrachten doen en na alles gingen ze nog zwemmen. Overzichtelijk bad en een badjuf erbij en wij mochten foto,s maken. Daarna nog pannenkoeken eten. Zeer leuk en gezellig. Enigste leed dat wij hebben is dat zoon niet zo vaak word uitgenodigd, dit op zich geen probleem is, maar dat degene die hij zelf uitgenodigd heeft, hem niet terug uitnodigen vind hijzelf moeilijk, ik zeg dan ook eerlijk dat ze niet iedereen uit kunnen nodigen, dat mama, en papa aangeven hoeveel kindjes er mogen komen en dan zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Dochter had laatst een kinderfeestje bij een pools klasgenootje, waarvan de ouders geen nl spreken, dus heb toen gevraagd of ik mee mocht. Het vakantiepark waar ze wonen heeft een beetje een beruchte naam hier in de buurt. Ik mocht mee en was ook een gezellig feestje

Anouk H
7 jaar geleden

Ik kan me voorstellen dat dat erg lastig is voor jouw zoon. Dat is ook lastig uit te leggen aan een kind als het niet uitgenodigd is. Wat een leuk thema trouwens een leger feestje, dat is wel een goede! Bedankt voor jouw reactie.

Anouk H
7 jaar geleden

Die voorpret is geweldig, dat vind ik ook hoor! Hier luister ik ook zeker naar wat mijn kindjes willen en denk ook echt terug aan vroeger, mijn eigen feestjes. Wij vierden het altijd thuis en deden altijd spelletjes enzo. De kinderen vonden dat altijd geweldig en ik ook! :-)

anoniem2017
7 jaar geleden

Was in een sportschool heb t uit handen gegeven aangezien ze bij mij in de zomer jarig zijn, zit net 3 weken tussen, dus vieren het op 1 week voor de zomervakantie.