Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Het leed dat avondeten heet..

Zodra het met een van de 3 P's begint (Pizza/Patat/Pannekoeken) ons avondeten dan smullen onze 4 zoons  een eind heen.

1 van de 4 maakte zelfs een opmerking bij zijn bordje patat 'Mama nu hoef je niet te zeggen hoeveel happen we nog moeten eten' euh tja...slimmerds zijn het toch, kom ik aan met iets wat niet met een P begint.. nl. gezonde hap, dan is het een heel ander verhaal en is het niet meer zo gezellig aan tafel en begint het 'leed dat avondeten heet'..

Want nee, dan lusten onze zoons ineens die groente niet en dat vlees IEEW, alle tips en trucs uiteraard al geprobeerd, ze zelf laten uitkiezen bij de supermarkt en ze mee laten helpen met klaar maken, zelf opscheppen van hun avondeten, etc etc.. ze willen niet.

En tja met 4 kinderen steekt natuurlijk de een de ander aan.. waardoor het vaak minder gezellig aan tafel is dan ik zelf hoop.

Gaat het ooit over, vast wel toch? Hoe gaat jullie avond eten ritueel met de kinderen? Is het ook strijd? en hoe los jij het op? zodat ze toch ook wat gezonds eten of los jij het op met appelmoes over  alles heen..? kortom ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips..

10 jaar geleden

poe herkenbaar, maar hier gaan de 3 P's er ook maar moeizaam in. Ik probeer vooral niet te dwingen en ontzeg ook het toetje niet (want dat is gewoon onderdeel van de maaltijd), maar niet eten betekend ook geen lekkers!!! Ze krijgen vanzelf honger

10 jaar geleden

Snoek... tot een paar maanden terug at onze jongste ook alles.. helaas was dit van de een op andere dag zo over en dan nog aangestoken door je broers dan wordt het niet meer zo gezellig aan tafel helaas. Echter we zetten door ;-)

10 jaar geleden

Ow wat vervelend ja, ik lees veel blogs van moeders met kindjes die "slecht" of "moeilijk" eten. Onze peuter van 2 is net een vuilnisbak, die eet werkelijk (bijna) alles. zo heerlijk. Nou hou ik wel rekening met zijn eten maar soms wil hij toch ons eten proberen en ja vooruit dan maar. Ik zou je dus ook geen tip kunnen geven, Milan at al van kleins af aan heel veel en goed. Kan je alleen maar succes wensen en ik blijf meelezen voorde eventuele tips mocht het hier ooit veranderen (of nummertje 2 gooit roet in het (tot nu toe gezellige) eten!

10 jaar geleden

Helaas op de jongste na, eet de rest geen rauwkost dus dat gaat hem niet worden. Door de pasta saus pureren doe ik idd, hup courgette erdoorheen etc.. Dat van die pannenkoeken vindt ik wel een goede, al ben ik bang dat ze dan de groente eruit gaan plukken, en welke groente gebruik je dan daarvoor Laura Prins?