Snap
  • Kind
  • Gezond

Het is weer zo ver, de tijd van snot en hoesten

Mijn werk, mijn afkeer van het zien van snot. Geen handen voor de mond bij het hoesten.

Het is weer zo ver, een van die periodes van het jaar dat veel mensen en kinderen verkouden zijn en hoesten.

Met mijn werk als gastouder ontkom ik er ook niet aan, dus loop ik non-stop zwaar gewapend met zakdoekjes rond.

Zelf heb ik een dochter met (gelukkig) dezelfde afkeer voor snot als ik, toen ze nog maar net kon praten begon ze al als ze ook maar een beetje snot had met de woorden: mama not!!! Waarmee ze wilde zeggen mama haal het snot weg!! Misschien is dat zo aangeleerd, want in het begin vondt zij het ook echt niet leuk als ik het vieze goedje weg veegde, maar goed, al vrij snel ging ze zelf haar vieze neusje afvegen. En dat doet ze nu ze 6 is nog steeds.

Natuurlijk lopen er hier dagelijks ook andere kinderen rond, ook kinderen van diezelfde leeftijd, zo ook nu.

1 van de twee liep daarnet al met een flinke groene aangekoekte plakkaat op zijn neus, bah!! Ik ben van mening dat een kind van die leeftijd het zelf al goed moet kunnen schoonmaken, dus naar toilet gestuurd om het schoon te poetsen.

Komt terug met nog steeds die vieze groene aangekoekte plakkaat op zijn neus... Blijkbaar dus niet.... En dus moet ik het doen. (Ik vind het zien er van weerzinwekkender dan het moeten weg halen).

Hoesten doen ze ook, blijkbaar leren lang niet alle kinderen hun hand voor hun mond te houden wanneer zij moeten hoesten of niezen. (Of beter nog de armholte of een zakdoek ivm verspreiding van bacillen door aanraken van anderen, deurklinken of speelgoed). Ook heel vervelend vind ik, vooral ook omdat ik daardoor nu ook loop te snotteren ???? En te hoesten en dus de gehele dag met zakdoekjes gewapend rondloop.

Sommige kinderen gaan ervoor staan, recht voor je, armen gespreid langs het lichaam en hoppa!!! Heerlijk! Ik hoef niet meer te douchen vanavond en gel is ook overbodig geworden, al klaar! 

En zoals het fotootje dat ik hierbij heb geselecteerd, ook zo heerlijk misselijkmakend voor mij, ongegeneerd snot aflikken bah bah bah en nog eens bah! Of lekker hoog graven met die vinger die het beste past, en wat ze er uit vissen met veel smaak opeten ieuw!! Ik zeg dan altijd: heb je honger?? Als je honger hebt dan moet je dat gewoon tegen mij zeggen want dan hoef je geen snotjes te eten, dan krijg je gewoon een lekkere boterham van mij, dat is toch veel lekkerder??!!

Elke keer denk ik dan: wat ben ik blij met mijn meisje, zij doet dat wel goed! (Of zou zij het op school of elders ook zo doen?).

8 jaar geleden

Oh ja!! Dat is pas echt smerig, en verbazingwekkend hoeveel volwassen mensen dat doen! Bah bah bah en nog heel veel meer keren bah... Ik loop hier als een idioot achter de kleine kinderen aan met zakdoekjes of een pak billendoekjes ???? Vreselijk als ze lopen te jojoën met zo'n nummer 1 of erger nog nummer 11 onder hun neusje... Of heerlijk weer terug naar binnen snuiven en zeggen is al weg hoor! Nee is niet weg, moet even snuiten, dan is hij weg.

8 jaar geleden

Bij kinderenis het erg, maar als je voor het stoplicht staat en de bestuurder in de uto naast je steekt net de winst uit zijn neus in zijn mond.... Krijg dan gelijk medelijden met zijn partner :)