Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Het gaat zoooo snel!

Alweer ruim 20 maanden is hij nu.. Mijn kleine 'grote' jongen!

En wat gaat het allemaal snel! Hij is zijn ledikant aan het ontgroeien en we zijn al bezig voor geregel en nadenken over zijn peuterkamer... Ik heb er al wat vragen hier op de site over gesteld en ben benieuwd naar ervaringen van andere moeders.

Hij slaapt onrustig en draait veel, waardoor hij regelmatig zijn hoofd stoot of klem ligt in zijn slaapzak. Dus nu willen we proberen de slaapzak af te bouwen (hij is er erg aan gehecht!!) en dan over naar een groot bed!

Maar ik zie er best tegenop. Het is een heel druk jongetje die van het ritme en regelmaat is en alles moet op de vaste plek staan... Ik ben dus heel benieuwd hoe hij erop zal reageren als zijn 'oude vertrouwde bedje' weg is en er een stoer grote jongens bed staat.... Maar ja, naast het stoten en dat hij best lang is, is meneer ook een echte klim en klautergek, dus ik vrees dat hij één dezer dagen zijn ledikant ook uit klimt. En ongelukken wil ik graag voor zijn :-).

Ik ben benieuwd of meer mamma's hun ervaringen met me willen delen, want het gaat allemaal zo snel he! Nog even en hij gaat met zijn rugzakje op naar school!

10 jaar geleden

Ik schrijf hierboven kinderbed, maar als je zoekt op peuterbed is het makkelijker :)

10 jaar geleden

Onze meis is voorlopig nog lang niet uit haar ledikantje gegroeid, maar ik wil even reageren op het feit dat je zegt 'dat er ineens een stoer jongensbed staat'. Je kan het er met een kind van bijna 2 toch best over hebben dat hij een ander bed krijgt (niet vragen, wel mededelen), vervolgens samen bed kopen, samen oude bedje uit elkaar halen, samen nieuwe bed opbouwen, kijken hoe het ligt, eerst er een middagslaapje in doen etc. Dan is het voor hem logischer te volgen. En je hoeft niet meteen een groot bed te nemen. Een kinderbed kan ook een goede tussenoplossing zijn en volgens mij zijn die tweedehands helemaal niet zo duur toch? In ieder geval succes :)

10 jaar geleden

herkenning, dametje 1,5 jr zit beetje tegen dat "opvolbed/grote meidenbed" op te kijken, ben zo bang dat ze er uit valt (ja matrasje ernaast) of dat ze eruit kruipt om dr kamer te spelen/overhoop te halen. Nu nog ff in ledikant ze past er nog prima in gelukkig en heeft ze nog niet de lengte bereikt dat ze eruit kan

10 jaar geleden

Hou eens even op met je naar school LOL mijn dochter is 17 maanden en daar moet ik nog niet aan de denken hoor :D maar je hebt gelijk het gaat onzettend snel! Al is mijn dochter wel een vlotte tante, ze is nog wel klein wat betreft formaat dus ik verwacht dat ze voorlopig nog wel in haar ledikantje blijft ;-)