Snap

Het belang van groente

In de eerste jaren van je kindje wordt de basis gelegd voor het voedingspatroon op latere leeftijd. Als je je kindje nu al gezond genoeg laat eten voorkomt dat overgewicht in de toekomst.

Groente is een belangrijk onderdeel van het voedingspatroon van kinderen. 7% van alle kinderen eet zelfs helemaal geen groente, vaak komt dit door onwetendheid van de ouders.

Niet zo eenvoudig

Je peuter heeft gemiddeld 75 gram groente per dag nodig, dit zijn 1 a 2 opscheplepels. Het blijkt dat 70% van de peuters in Nederland dit niet binnen krijgt. Blijkbaar is voldoende groente eten toch niet zo eenvoudig.

De groentevriendjes van Olvarit

Om ervoor te zorgen dat jouw kindje genoeg groente per dag binnen krijgt heeft Olvarit nu Olvarit Friends met de groentevriendjes Bo Broccoli, Basje Bloemkool, Wilma Wortel en Daantje Doperwtje geïntroduceerd. Mamaplaats liet twee testmama’s de groentevriendjes van Olvarit testen en de mama’s gaven het product gemiddeld een 8. Benieuwd? Kijk hier.

Tips voor voldoende groente

Het blijkt dat jonge kinderen meer groente eten zodra ze meer groente aangeboden krijgen. Maar hoe zorg jij er nou voor dat je kindje voldoende groente binnen krijgt? Wij zetten een aantal tips op een rijtje:

1. Geef groente aan je kinderen als hapje tussendoor. Wortel, snoeptomaatjes, komkommer en reepjes paprika zijn ideaal.

2. Doe eens wat groente op een boterham, bijvoorbeeld roomkaas met komkommer of tomaat.

3. Verstop groente in sauzen bij het avondeten, bijvoorbeeld ui, paprika, courgette of prei.

4. Een kind moet ongeveer tien keer iets proeven voordat het aan de nieuwe smaak is gewend, blijf de groente dus voorschotelen.

5. Laat je kindje kiezen tussen verschillende groente, dan hebben ze toch een soort zelfcontrole.

Heb jij nog gezonde groente tips?

6 jaar geleden

Paula dit:Tans-pis pour ceux qui font exprès de trouver ça nul. Moi j’ai ADORÉ (comme tous les autres d’ailleurs). Ce n’est pas parce-qu’il est moins bon que les autres (moins d’action, d’humour) qu’il est nul. C’est exactement ce que JK.Rowling à im&Arné.Jaisquo;gI HÂTE AU 7!!!!!!!!!!!

7 jaar geleden

Mijn dochtertje is echt dol op de groentevriendjes van Olvarit. Ze eet dit echt zonder problemen weg!

8 jaar geleden

Ik heb alle tips al geprobeerd maar geen een werkt. Ik weet dat groente heel belangrijk is en dat je de basis legt in de eerste jaren, maar die van ons weigert gewoon alles te eten. Of ik nu voor verse groente ga of ik een potje haal, dat maakt niet uit. Het enige dat onze knul goed eet is pap, brood, fruit en yoghurt. Hij is nu anderhalf, maar als hij zo door blijft gaan ben ik bang dat hij de rest van zijn leven geen groente zal gaan eten (of uberhaupt geen avond eten)...Nog tips daarvoor anyone?

8 jaar geleden

Ik begrijp niet dat ouders zo onwetend kunnen zijn?? Is toch logisch dat je kleintje dit nodig heeft... Maar goed olvarit groentjevriendjes bevallen mij en mn dochter prima! Ze eet het heerlijk weg geen gezeur en is een heerlijke gezonde meid!