Snap
  • Kind

Help, wat is het opvoeden van een peuter zwaar!!

Zoon is 2 jaar en 8 maanden oud. Hij is enorm aan het uitproberen. Ik trek het niet en word er gek van.... Ben ik een slechte moeder?

Pffff... Ik word helemaal gek... 

Oke, kinderen zijn misschien 'leuk', maar ik trek het momenteel heel slecht. Ik ben super dankbaar dat ik een zoon heb gekregen, maar momenteel plak ik hem liever achter het behang... Hij is mij enorm aan het uittesten, irriteren, uitproberen, grenzen aan het opzoeken, ondeugend gedrag, enz. Hij luistert gewoon slecht... En dat is pittig!!

Ik merk dat ik vooral deze zomervakantie slecht mijn rust kan bewaren om goed met mijn zoon om te gaan. Dat komt door de stress die ik ervaar, aangezien we momenteel ook bezig zijn met een verhuizing. Uiteindelijk zal het wonen in het nieuwe huis natuurlijk echt prettig zijn, maar mijn man werkt alleen maar, of is aan het klussen. Ik sta er continu alleen voor. 

En mijn zoon was altijd poeslief, maar nu is hij echt alles aan het uitproberen. En luisteren, ho maar!!! Zodra ik hem terechtwijs, stopt hij z'n handen voor z'n ogen en schreeuwt keihard "lalalalalala". Hij gooit continu met spullen, dus een aantal dingen van hem zijn al kapot gegaan en dat krijg ik weer extra over me heen. Ik ben continu bezig zijn speelgoed op te ruimen, en al het zand weer in de zandbak doen, eten klaarmaken, boodschappen doen, schoonmaken, enz. 

Is dit het leven als moeder?!

Ik vind het erg pittig. Het zal er natuurlijk wel mee te maken hebben dat mijn zoon nu niet naar de peuterspeelzaal kan. En dan zijn 6 weken opeens wel erg lang. Daarnaast zal hij dus vast een of andere ontwikkeling doormaken, wat het ook nog moeilijker maakt. Maar ik trek dit gewoon heel slecht!! Geen moment krijg ik rust, want zelfs als ik naar het toilet ga, wil hij mee. 

Heeft er iemand tips voor een oververmoeide moeder??!! Natuurlijk probeer ik zijn slechte gedrag terecht te wijzen en anders te negeren en zijn goede gedrag te complimenteren. Maar om dit continu te moeten doen vind ik echt heel zwaar. Geen moment rust, terwijl ik dat ook nodig heb. De negatieve spiraal is moeilijk te doorbreken... 

HELP!!

8 jaar geleden

Heel herkenbaar! Het is een fase ;) lekker genieten van de momenten dat het reuze gezellig is met je ondeugende peuter.

8 jaar geleden

oe dat is pittig zeg. Ik ben "benieuwd wat mij te wachten staat over 6 maanden. Wat ik nog wel eens doe als er met speelgoed gesmeten wordt is het speelgoed afpakken en wegleggen waar hij er niet bij kan. Dit levert een huil en gil partij op die goed is voor oordoppen maar het is gewoon jammer hoor eigenschuld. Ook wil ik hem wel eens vast zetten in de kinderstoel met een tuigje/gordeltje als hij dingen doet die echt niet door de beugel kunnen. Beetje methode ale jo frost maar dan op mijn manier. Sinds kort gebruik ik tot 3 tellen. Onze zoon gaat graag in zijn hoge kinderstoel staan maar dat vind ik gevaarlijk. Ik zeg wat ik wil en als hij niet luiestert tel ik langzaam tot maximaal 3. Als hij binnen de 3 tellen weer op zijn billen zit is het goed anders gaat hij in zijn gordeltje. De ene keer werkt het beter dan de andere keer. Heel veel sterkte met alles en ik hoop voor je dat de vakantie niet te lang meer duurt.

8 jaar geleden

Ik herken het wel hoor.. hier ook momenteel een vreselijke puberende peuter die zn grote broer ook nog eens lekker opjut.. en dat maakt het tijd vrij maken voor het kleine broertje weer lastig.. want ze weten dondersgoed dat als je de fles geeft je ff niets kan... dat zijn de momenten waarop je ze in de gaten moet houden... tsja t enige wat helpt is gewoon consequent zijn en blijven.. en misschien ook even naar jezelf terug kijken of je niet te streng bent..? Ik wil je niet afvallen hoor en vind t zelf ook enorm vervelend al die dingen, maar bedoel meer om jezelf rust te geven.. hoe erg is het dat het zand naast de zandbak ligt? misschien kunnen jullie het later samen weer opruimen? door het eerst ine en emmertje te scheppen en dan terug te gooien? hier ook een echte smijter met spullen.. tsja jammer dat hun speelgoed kapot gaat.. ik koop geen nieuwe... Moeten ze maar achter komen. Zijn eigen speelgoed kan hij prima zelf opruimen... ik ben sinds kort daar ook strenger in geworden.. eerst ruimde ik t altijd einde van de dag op als ze allemaal al sliepen.. maar nu wil ik dat dingen tussendoor ook opgeruimd worden.. het gaat steeds beter.