Snap
  • Kind
  • Gezond

Help! Mijn kinderen zijn besmet!

En wel met Varicella. Een infectieziekte die wordt veroorzaakt door het varicella-zostervirus.

Klinkt best heftig, vind je ook niet? Gelukkig valt het allemaal reuze mee. Varicella is namelijk één van de klassieke kinderziekten. Vrijwel elk kind krijgt er vroeg of laat mee te maken. Sterker nog, om mij heen vragen heel veel mensen of mijn kinderen even met hun kinderen willen knuffelen. Dan krijgen zij het ook. Want, je kunt het maar beter gehad hebben. Varicella is namelijk beter bekend onder de naam Waterpokken.

Kleuter begon er mee. Ik haalde hem op bij oma. Hij was hangerig en had zelfs een middagdutje op de bank gedaan. Dat doet hij allang niet meer. Er was dus echt iets aan de hand. Op wat lichte verhoging na, kon ik niets vinden. De volgende ochtend keek ik naar zijn rug. Die zat vol rode vlekken. Het leken wel waterpokken. “Maar die heeft hij al gehad”, was mijn eerste gedachte. Ik heb mij laten vertellen dat als kinderen onder het jaar de waterpokken krijgen, ze het op latere leeftijd nog eens kunnen krijgen. Kleuter was ruim één toen hij de waterpokken kreeg. En flink ook. Toch maar even de huisarts gebeld voor meer info. Ze was verbaasd en wilde Kleuter toch even op spreekuur hebben. Voor de zekerheid. Daar werd mijn vermoeden van waterpokken bevestigd. Kleuter zat helemaal onder. Van top tot teen. De jeuk viel gelukkig erg mee.

Inmiddels zijn de waterpokken van Kleuter op z'n retour. Ze zijn overgesprongen naar onze Diva. Nu hebben we niet alleen een uitgedroogde krentenbol rondlopen, maar ook een rood gestippeld meisje. Gisteravond lag ze hysterisch te huilen in bed. Niet van de jeuk. “Mama, ik wil geen waterpokken hebben. Die zijn lelijk”, aldus Diva. Hoezo ijdel? Gelukkig heeft ze naast ijdelheid vrijwel geen last van jeuk. Behalve als ze het woord waterpokken hoort. Dan wordt ze hysterisch.

Afgelopen maandag bracht ik Kleuter weer naar school. De vakantie was voorbij. Op het schoolplein zag ik veel kinderen met waterpokken. In de klas bij Kleuter zaten er maar liefst 10 met van die uitgedroogde plekken op het gezicht, armen en benen. En vier kinderen zaten ziek thuis. Ook waterpokken. Het heerst. Ik hoop nu dat Kleuter en Diva er vanaf zijn. Wie nog op zoek is naar een portie waterpokken, kan zich bij mij melden. Dochterlief is momenteel nog besmettelijk. Ik stuur met alle liefde en plezier wat van het varicella-zostervirus op.

 

Dankjewel. Ze doet het goed. Vanmorgen was ze opeens best een beetje trots op de waterpokken haha. Gekke meid.

7 jaar geleden

:( krijgt echt alk kind it? Ik wil dat helemaal niet.... :( Beterschap voor je diva! ;)