Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

help mijn kind geeft geen antwoord!!!

Mijn dochter is zes jaar en over het algemeen gezien gaat het erg goed.....buiten dat wanneer ik haar wat vraag of zeg zij mij geen antwoord geeft en gewoon door gaat met waarmee zij bezig is. Ze zegt eerlijk dat ze me wel hoort maar waarom ze dan niet reageert is me een raadsel en dat weet ze zelf ook niet echt, soms heeft ze geen zin zegt ze. Binnen ons gezin is het de regel dat als je iets wilt, dan kun je hier netjes om vragen, alstublieft, dank je wel enz. Maar momenteel als ik of mijn man bv zegt pak alsjeblieft even een place mat voor je gaat lijmen. Dan gaat ze gewoon door met wat ze doet. Vaak vraag ik haar aandacht door te zeggen kijk mama even aan, ik wil dat je een place mat pakt voor dat je gaat lijmen . Dan krijg ik als antwoord jaaaaaa ik hoor je wel. Eerst ging ik nog vragen waarom geef je geen antwoord of waarom pak je hem dan niet als ik het vraag....maar goed, ze zegt ook gerust dat ze geen zin heeft om antwoord te geven...

.. Zomaar een vb. We hebben al gezegd, geef mama/papa eens antwoord, vertel enz. Ze lijkt oostindisch doof en lijkt of ze idd geen zin heeft in antwoord geven. Vermoeiend maar wat nu? Tips vanuit school lijken even effect te hebben en hoppa we gaan weer. Herkent iemand dit gedrag? Beloningssystemen hebben we geprobeerd maar alles werkt tijdelijk.

10 jaar geleden

Aaah fijn dat er meerdere ouders zijn die dit gedrag herkennen. Gisteren was ik toevallig ergens op visite en......als een engeltje, netjes antwoord geven enz....dus ergens zit het er wel gelukkig:) we hopen dan maar dat het idd een fase is waar we weer even door heen gaan met elkaar.

10 jaar geleden

Meestal is het hier nog niet zo erg dat straffen nodig is, maar waarschuwen wel. Erg vermoeiend soms..

10 jaar geleden

Onze dochter heeft dit ook een tijdje gehad (ze is 7). bij haar hielp het dat we zeiden we willen graag dat je antwoord geeft. Als jij geen antwoord geeft, doen papa en mama dat ook even niet. Dus op de eerste vraag die ze stelde inderdaad geen antwoord gegeven. Daar werd ze heel boos om. Toen rustig met haar gepraat dat wij het ook niet leuk vonden en dus van haar ook willend at ze antwoord geeft. Misschien kinderachtig om terug te doen, maar bij haar heeft het geholpen. Ze geeft nu altijd antwoord en mag aangeven ik ben even bezig ik kom er aan.

10 jaar geleden

Je hebt er weinig aan....maar ik herken het van mijn mijn nichtje. Toen ze zes werd...was het over. Een pubertijdje denk ik.....