Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Help mijn kind dreigt te stikken!

Lieve ouders,

Ik zit met een groot probleem waar ik graag jullie mening over wil hebben, en evt ook graag advies van ouders die ook zo iets met hun kind mee maken en wat jullie dan doen..

Het probleem is het volgende, ik heb een dochtertje van 4 jaar met een algehele ontwikkelingsachterstand (zowel geestelijk als lichamelijk), maar ondanks dit alles is het een lieve en vrolijke meid die het heel goed doet bij het ODC. Maar ik heb nu al een paar keer mee gemaakt dat als ze ziek is en moet overgeven steeds op haar rug draait en helemaal verstijfd en zo stijf als een plank wordt. Er is dan met geen mogelijkheid enige beweging in haar te krijgen en met heel veel kracht en moeite lukt het mij of mijn man dan om haar op te tillen en haar dan op onze benen te trekken en haar dan op haar buik te draaien. Daardoor schrikt ze nog erger, waardoor ze nog meer verstijfd of juist het tegenovergestelde en dat is dat ze om haar heen begint te maaien met haar armen en benen.

Ook kan ze zelf niet spugen, dus ze slikt het in, ook slijm als ze gewoon verkouden is, en pas als ze op onze benen ligt op haar buik, kan het braaksel letterlijk uit haar mondjes stromen omdat ze dan niet anders kan dan haar mondje te openen.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn en wat ik kan doen hiertegen? Ik ben ondertussen zo bang dat ze er ooit in een onbewaakt moment toch in stikt, want ook al hou ik haar dag en nacht in de gaten, ik kan er helaas geen 24 uur per dag bij zijn, en ze is natuurlijk ook niet dagelijks ziek, dus komt het meestal ook nog eens onverwachts.

Ik ga dit ook bespreken bij haar kinderarts, maar ik zou toch ook graag advies horen uit het dagelijks leven, omdat jullie er op een andere manier naar kijken dan een arts uit het ziekenhuis!

Alvast bedankt!

10 jaar geleden

Het braken is de oorzaak van dit enge verschijnsel ! Zo gauw ze de kokhals beweging al begint te maken, raakt ze zo van streek dat ze verstijfd. De Kinderarts heeft niks bijzonders gevonden, maar gaat het wel in de gaten houden. Het is ook heel erg eng, en ik ben echt bang dat ik er ooit niet op tijd bij ben en dan?? Ze slaapt nu iedere dag bij mij in bed, en ook al is het gezellig voor haar, soms zou ik ook willen dat ik weer eens een nachtje voor mezelf had en eens goed kon slapen, want je slaapt nu toch steeds met 1 oog dicht en de ander op waakstand. Ik hoop dat dat nu niet erg gemeen klinkt,want zo bedoel ik het echt niet!! Hou ontzettend veel van mijn meisje, maar ben af en toe zo bang om het te missen, gelukkig is ze niet veel ziek, maar toch! Alvast bedankt voor de reacties!

10 jaar geleden

Is het braken de oorzaak of het gevolg van het verstijven? Anders zou je bijna aan een vorm van epilepsie denken. Lijkt me behoorlijk eng in elk geval.

10 jaar geleden

heel akelig zeg. hoop dat je goede tip krijgt. ben benieuwd wat de kinderarts zegt..helaas kan ik je niet helpen

10 jaar geleden

hoi, Ik heb hier geen ervaring mee, maar wilde je wel heel veel sterkte wensen... wat een moeilijke situatie voor jullie allemaal, en wat eng ook voor je dochtertje! Ik hoop dat je snel veel advise krijgt hier, want dat lijkt me echt heel eng voor jullie allemaal...