Snap
  • Kind
  • dochter
  • zindelijk
  • forceren

Help! Hoe maak ik mijn dochter zindelijk?

Het moet er toch een keer van gaan komen: potjestraining. We zijn uiteindelijk allemaal uit de luiers gekomen, dus zal Hayley dat op een dag ook moeten. Maar hoe begin je toch met dat zindelijk maken?

Ten eerste heb je een po nodig. De poging po- shoppen in de stad mislukte. Nergens kon ik zo'n "poepstoel" vinden. Dan maar internet shoppen! Ik kwam na heel wat zoeken terecht op de website www.babybutt.nl . Een leuke en naar mijn idee ook een betrouwbare site met een grote keuze aan po's. Ook hebben ze Hello Kitty po's. Hayley is een groot fan van Hello Kitty, dus heb ik er zo een besteld. Gistermiddag kwam het potje binnen. Dat was dus stap 1, de po is binnen, en nu?

Na heel wat research te hebben gedaan en mama forums te hebben gelezen is de tweede stap om het kindje kennis te laten maken met het potje. Lekker mee laten spelen dus en vertellen waarvoor het potje is. Dat heb ik vandaag ook volop gedaan. Ze ging er al vrij snel op zitten en zei “stoel”. En ze maakte een plasgeluidje “sssssssjjjtttt”.

Hayley weet wat plassen is. Als ik zeg at ik moet plassen gaat ze met me mee naar de w.c. en mag ze als ik klaar ben een toiletpapiertje in het toilet gooien. Dan klap ik heel enthousiast in mijn handen, want naar de w.c. gaan is super leuk!! Dat is natuurlijk het spel wat je ervan moet maken. Misschien denk jij wel; je neemt je kind toch niet mee naar de w.c.? Jawel! Want dat doe je nou eenmaal als je je kindje zindelijk wilt maken, ze doen alles na!

De derde stap is kijken wanneer Hayley ongeveer plast. Wanneer is de luier droog en wanneer niet. Dat moet ik nu goed in de gaten gaan houden, zodat ik weet wanneer ze ongeveer naar het potje moet. Het allerbeste is om je kindje in de zomer in de blote billen te laten rondrennen in de tuin. Nou is het wel zomer, maar als je naar buiten kijkt begrijp je wel goed waarom ik haar niet in de blote billen laat rennen nu! Maar op die manier voelen ze wanneer de plas/poep niet wordt opgevangen door de luier.

Stap vier is haar gewoon op het potje te zetten en hopen dat er een plasje komt. Komt dat niet, is het niet erg. Maar komt het wel, dan moet ik haar groots belonen. Het belangrijkste is in ieder geval het allemaal niet te forceren.

Het is weer een nieuwe uitdaging voor mij als mama!

12 jaar geleden

Succes! ik ben zelf ook bezig met mijn zoontje zinnelijk te krijgen, maar hij wil nog niet zo (een beetje koppigheid, hij weet heel goed wanneer hij moet enz.) en voor de laatste tip dat kan goed werken zeker het proberen waard, maar hoeft niet hoor... Mijn zoontje interesseert het echt niets....

12 jaar geleden

Mocht ze in haar broek plassen laat er even met een natte broek lopen doet ze dat nooit meer en gaat ze wel naar de WC.

12 jaar geleden

Thanks mam :)

12 jaar geleden

Weer een stapje verder in de ontwikkeling ;). Komt allemaal wel goed hoor moppie. xxx