Snap
  • Kind

help, hoe laat ik mijn zoon wildplassen

In 2 dagen was onze oudste zoon zindelijk. Wat waren we trots! Na een paar maanden gaan we op vakantie en dan is er geen wc..

Toen hij net zindelijk was heb ik de eerste weken  steeds een reserve broek en onderbroek meegenomen, want stel je voor dat er een ongelukje gebeurt. Gelukkig hebben we dit nooit nodig gehad en na een tijdje ging ik rustig zonder reserve kleding de deur uit.

Na een paar maanden gingen we op vakantie en ook onderweg ging het ontzettend goed. Er werd ruim op tijd aangegeven dat er geplast moest worden, zodat we ook bij een toilet konden stoppen voor een plaspauze. 

Als we tijdens onze vakantie besluiten om de bergen in te gaan, gebeurt het juist op het moment dat we in een drukke rij staan zonder een toilet in de buurt dat onze peuter moet plassen en het niet meer kan ophouden. Papa is op dat moment druk bezig met de jongste, dus mama gaat met hem bij een boom staan om te plassen. Maar daar sta je dan een beetje onhandig om je heen te kijken hoe je dat toch moet gaan doen. Beetje klungelig pak ik zijn piemeltje vast en laat hem plassen. Helaas is mama hier niet zo sterk in en is zijn broek toch nog nat. Hoe doen andere jongensmama's dat toch?

Voorlopig mag papa het wildplassen op zich nemen.

2 maanden geleden

N

7 maanden geleden

Als eerst z’n piemeltje pakken broek iets naar beneden z’n piemeltje zo vermogelijk naar buiten trekken en plassen maar!

6 jaar geleden

Ik klem de voeten en benen van mijn zoontje tussen mijn benen zodat hij helemaal schuin hangt. Hij is 4 en kan prima zijn eigen piemeltje vasthouden en richten ("wow mama kijk eens hoe ver mijn plas komt!"). De oudste van 7 doet het gelukkig helemaal zelf! De jongste is een meisje, daar zal ik tegen die tijd wel tips voor nodig hebben...

6 jaar geleden

In het begin had ik altijd een klein leeg flesje met een grote opening in mijn tas, kon hij zijn piemeltje "diskreet erin hangen". Als ze net zindelijk zijn kunnen ze het vaak niet lang volhouden en zeggen ze het meestal op een onhandige plek, bijvoorbeeld wanneer je met een volle kar bij de kassa staat....Kun je net nog naar buiten rennen en je ergens verdekt opstellen.