Snap
  • Kind
  • gedrag
  • slecht

help a mommy out!

Ik heb een heel mooi, soms lief meisje van 6 jaar, en een super zoon van 8.

nu is het zo dat de oudste goed luistert, en de jongste dus eigenlijk bijna niet! Oudste is consequent , houd zich aan de regels etc eigenlijk alles wat de jongste niet doet.

De laatste tijd is het goed raak, alles wat ik zeg is niet goed in haar ogen, dus het is hier iedere ochtend (avond)strijd,en heb er nu even geen zin meer in..

Als ze in een goede bui is kan ik zo van haar genieten,dan kun je je eigenlijk geen beter kind voorstellen.en die momenten heeft ze ook zeker wel als je haar haar eigen zin geeft dan is ze het liefste en schattigste kind op aarde, maar word er iets van haar verwacht of gaan we iets doen wat haar niet zint dan is het strijd.

Vanmorgen gingen we dus op de fiets naar school,oudste op zijn eigen fiets en jongste bij mij achterop,maar die had dus al weer helemaal in gedachten om op haar eigen kleine fietsje mee te fietsen, maar ze luistert niet goed en kijkt niet goed uit,en daarom wil ik liever niet dat ze zelf fietst op dit moment.

De oudste vertrouw ik blindelings maar dit meisje echt nog niet!en dat is zo moeilijk om los te laten, heb elke keer van die momentjes dat ik haar even aan laat modderen kijken hoe het gaat, even loslaten noemen ze dat maar op de fiets (bij veilige stukjes) is het toch 9 van de 10 keer iets wat haar niet zint,en dan is ze boos en reageert ze niet meer op mij maar fietst gewoon hard aan waar het dus wel gevaarlijk is,met resultaat dat moeders weer helemaal over de rooie is, en doodangsten uitstaat.

Als ik haar dan thuis uitleg wat er aan de hand was en ik boos word, dan krijg ik meestal de reactie dat ik nooooit boos word op de oudste maar altijd op haar,en dat ik alles voor de oudste doe en voor haar niks,en dat ik meer van de oudste hou.

Kortom alles word omgedraaid en mevrouw gooit het over een andere boeg, en dan kun je lullen als brugman het dringt niet door. als ik ze dan bijvoorbeeld een half uurtje alleen heb gelaten op haar slaapkamer komt ze meestal weer naar beneden en zegt ze sorry hou van jou. maar dan kan het na een uur weer beginnen om iets anders zeg maar.

ben nu wel heel erg aan het klagen en net of ik haar niet leuk vind misschien dat is niet mijn bedoeling natuurlijk.

hou ziels veel van me kinderen en doe er alles voor,maar op het moment is het gewoon even meer strijd dan iets anders..

Dus als iemand tips heeft of hetzelfde (monstertje) in huis heeft,let me know!

Liefs Bettie

4 jaar geleden

Let it gooo, let it gooo. En doe gewoon je eigen ding, beter een boos kind dan een kind wat nooit consequenties heeft gekend. Hoort er allemaal bij. En ook al heb ik er maar 1 rondlopen, die heeft ook zo zn momentjes. Maar ze moeten wel leren dat niet alles wat ze zelf bedenken ook zomaar mag.

4 jaar geleden

Het is een feit dat je meer op haar mopperd dan op haar broer, aangezien die wel luisterd als het moet ? En dat ziet ze ook. Ben consequent als het gevaarlijk is en je het niet ziet zitten dat ze zelf iets wilt doen. Dan is het gewoon mama haar regels. Dan is ze maar boos. Benoem eens wat vaker wat ze wel goed doet. En zeg van te voren duidelijk hoe je wilt hoe het gaat. Misschien helpt het. Heb je de tijd, sta je doodsangsten uit. Ik heb ook geregeld als een viswijf over straat gefietst. Maar zo leren ze het wel ?