Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Heldhaftige kinderen redden klasgenootje van de dood!

De kinderen snappen na 3 dagen nog steeds niet wat hun heldhaftige optreden zo bijzonder maakte. 'Zo supergeweldig was het nou ook weer niet,' zegt Gijs. 'Wij strijken nu met de eer, maar we waren niet de enigen die Nicks leven hebben gered,' zegt de leerlinge van groep 7 bescheiden.

Het meisje vertelt hoe Nick en zij maandagmiddag naar haar huis fietsten om er samen een spreekbeurt voor te bereiden. Onderweg zag ze dat het hoofd van haar klasgenootje rood werd. 'Ik vroeg Nick of we even moesten stoppen omdat hij zes weken geleden een kastje ingebouwd kreeg tegen zijn hartziekte en het de eerste keer was sinds die operatie dat hij zonder begeleiding van zijn ouders met iemand mee mocht. Nick wilde liever doorrijden omdat we dan sneller bij mijn huis zouden zijn,' zegt Juul.

Daarna ging het heel snel, vertelt ze. 'We kwamen Gijs tegen die meefietste. Hij en ik reden voorop. Plotseling hoorden we een klap. Toen we omkeken, lag Nick met zijn fiets op de weg. Gijs en ik schrokken ons dood, maar dachten allebei hetzelfde: rustig blijven.'

De twee scholieren herinnerden zich wat Nicks vader hen vertelde in de klas: als er iets met hem gebeurt, moet je 112 bellen. 'Op dat moment stopte er een auto waaruit een meneer stapte. We vertelden dat Nick een hartziekte heeft en dat hij snel 112 moest bellen,' zegt Juul. Terwijl de automobilist de hulpdiensten alarmeerde, bleef zij tegen haar vriend praten. 'Hou vol Nick, de ambulance komt zo, riep ik steeds. Hij kon niks terugzeggen maar maakte spastische bewegingen. Wel naar om te zien,' herinnert ze zich.

Binnen een paar minuten stonden er twee politiemotoren, twee politiewagens en twee ambulances, weet Gijs nog. Onder de indruk van zoveel zwaailichten, keken Juul en hij toe hoe twee agenten Nick begonnen te reanimeren. 'Dat vergeten we nooit meer,' zegt de leerling van groep 7.

Na de succesvolle reanimatie werd Nick overgebracht naar een ziekenhuis. De scholier ligt nog op de intensive care, maar maakt het naar omstandigheden redelijk.

De dag na de indrukwekkende gebeurtenis belde Nicks vader Juul en Gijs om hen te bedanken. 'Jullie zijn echte helden', kregen ze te horen. 'Nicks opa kwam ons dat heel emotioneel vertellen in de klas,' zeggen de scholieren trots.

12 jaar geleden

Wat een moedige kindjes! Ik hoop dat als mijn dochter zo iets mee maakt het zelfde handelt.