Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Binkelen.nl
  • Herrie

Heel veel herrie of lang(er) slapen?

“Wat vind je van een knalpijpuitlaat?” “Joh daar is hij toch veel te klein voor. Hij wordt twee!” Ik weet zeker dat Zeger het te gek vindt, hoe meer herrie, hoe beter. En dat staat toch leuk, op z’n retro driewieler? Demian kijkt me aan alsof ik gek ben geworden. Nou, dat wordt ‘m dus niet. “Eeh…. Een stoere dinosaurus bal?”  “Schat, we hebben hier tien (voet)ballen is huis liggen. Kom eens met een wat creatiever idee.”

Ik zoek een verjaardagscadeau voor mijn zoon die twee wordt. Maar het wil niet echt vlotten. Net op het moment dat ik besluit om de computer uit te zetten kom ik op de site van Binkelen.nl. Een shop voor stoere jongens. Komt dat goed uit, want mijn Zeger die is me toch een partij stoer!

Ik vind het onwijs lastig om een leuk kado voor mijn kinderen te vinden. En dan met name voor mijn zoon. Dochter is blij met alles wat roze is en glittert. Educatief verantwoord, daar is ze nu wat minder mee bezig, laat ik het zo zeggen. Toch richt ik me altijd voornamelijk op ‘iets educatiefs of praktisch’. Laat de opa’s en oma’s maar met waterpistolen, My little Pony’s en net iets te kleurige Bob de Bouwer posters aankomen.

Na, pak ‘m beet, tien minuten kijken en vergelijken, wikken en wegen ben ik eruit. Ik bestel de Slaaptrainer kinderwekker Monkey. Sinds kort heeft Zeger namelijk ontdekt dat hij prima zelf zijn ledikant uit kan. Regelmatig hoor ik beneden gestommel: zit ‘ie op zijn knietjes, billen naar achteren met zijn hoofd in de kast. Op zoek naar speelgoed waar hij al even niet mee heeft gespeeld. Ik laat hem vaak maar gaan en ga na een kwartiertje naar beneden en leg hem dan zonder protest in bed.

Maar het ledikant kan dus wel vervangen worden door een juniorbed. En hoe leuk is het dan om op zijn nachtkastje deze leuke lamp te zetten. Een hele bijzondere lamp met junglegeluiden, een nachtlampje en oogjes die open (je mag eruit!) en dicht (nog even blijven liggen!) gaan. Het principe zal Zeger nog niet direct begrijpen, maar spelenderwijs zal het hem t.z.t. wel duidelijk worden dat zes uur in de ochtend echt te vroeg is. Veel te vroeg!

“Schat (ik ben bijna overtuigd dat Demian ook dit voorstel van tafel zal vegen), wat vind je van deze lamp?” Demian kijkt., is even stil en zegt: “Zo’n goed idee heb je in tijden niet gehad! Want als Zeger langer in zijn bed blijft liggen hebben wij immers wat meer tijd voor elkaar!” Tssss… mannen!

Oh ja, dat wikken en wegen had te maken met deze supergave presents:

-                De autobandschommel (officieel is hij daar nog te klein voor, want vanaf 3 jaar, maar dit zou zeker top kado zijn geweest)

-                Waterfeest Octopus (welk kind wordt niet heel blij van spelen met water, in de tuin, met kindjes en in blote billen?)

Succes met kiezen, kopen, spelen en genieten!

12 jaar geleden

Ik was na mijn zwangerschap van Megan al heel snel op mijn oude gewicht terug. Kwam ook doordat ze in de eerst 5mnd van haar leven heel erg ziek is geweest en ik mezelf zo'n beetje vergeten was. Nu ben ik 23wkn zwanger en nog maar 2,5kilo aangekomen. Ik eet echt voldoende maar ik ben in de eerste 18wkn zo veel afgevallen door het overgeven dat ik nu nog maar zoweinig aangekomen ben. Dus het kan ook heel anders lopen, zonder dat je daar bewust voor kiest. Bij Megan was ik trouwens 15kilo aangekomen tijdens de zwangerschap.

12 jaar geleden

Oh bah, ja ik herken het helemaal. Normaal maat 36 en nu 38/40. Oke, ik weet best dat er genoeg mensen zeggen dat ik zeur en dat 38/40 heel normaal is. Maar niet als je altijd 36 hebt! En ik zie er ook meteen zo dik uit. Bah. Bij Ashton duurde het 10 maanden voordat ik weer terug op gewicht was. Nog 7 maanden te gaan dus... Maar dat mee-eten, bordje leegmaken, nog even snacken. Heerlijk! Ik ben een echte eter! En vriendlief helaas ook...

12 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem gehad. Steeds makkelijker gaan eten en dan ook nog eens veel minder bewegen omdat je vaker thuis bent en geen tijd hebt om te sporten.