Snap
  • sinterklaas
  • moeilijkevragen
  • Kindervragen
  • Dagjeweg

Heeft ze stiekem al iets door?

Vragen over Sinterklaas en andere dingen

We waren van het weekend met de trein weg geweest. Een klein stukje, want voor Riff was het de aller eerste keer met de trein. We gingen samen met mijn broer naar Venlo. Vlakbij het station is het Limburgs Museum en daar was ook de kluis van Supersint. Het is een heuse Sint-speurtocht. Er is daar van alles te doen. Kinderen leren er van alles spelenderwijs over Sinterklaas. Van vissen vangen tot dak klimmen. Cadeaus zoeken en uiteindelijk de kluis mogen kraken. Het was ontzettend leuk en de kinderen hebben genoten.

Ook was er een moment dat ze Sinterklaas konden ontmoeten. Blisse wilde dat wel. Sinterklaas een handje geven en samen op de foto. Riff daarentegen moest er niets van hebben. Ook prima. Die ging ondertussen een filmpje kijken over Sinterklaas. Als afsluiter zijn we natuurlijk nog even naar de McDonald’s geweest. Daarna zijn we weer met de trein naar huis toe gegaan.

’s Avonds in bed begon Blisse er nog over wat we allemaal gedaan hadden die dag. Ze had het erg leuk gevonden maar vond iets ook wel gek. Het viel haar op dat Sinterklaas wel een hele dikke neus had en zei dus tegen ons: ‘Mama, dat was niet echt de Sint, maar een man in een pak’. Oei, ja wat zeg je daar zo gauw op. Dus ik zei maar tegen haar dat de Sint heel veel hulp Sinterklazen had omdat hij al zo oud is en niet alles meer in zijn eentje kan doen. Ja, dat snapte ze wel. Maar toen kwam de volgende vraag: ‘Mama, wat gebeurd er als Sinterklaas dood gaat?’. Jeetje dacht ik bij mezelf. Weer zo’n slimme vraag. Maar gelukkig wist papa daar wel antwoord op. Die zei al meteen dat Sinterklaas dan wel voor een opvolger zou zorgen, zodat alle kindjes toch altijd cadeaus zouden krijgen.

Na uitgelegd te hebben wat een opvolger is vroeg ze meteen daarna: ‘Waarom hebben we eigenlijk verschillende kleuren in onze ogen?’. En daar had ik geen antwoord op. ‘Dat zullen we deze week maar eens moeten gaan uitzoeken’ zei ik tegen haar. Dat was een goed idee. Hopelijk blijft het Sinterklaasfeest nog een paar jaar magisch voor haar.

Heerlijk eigenlijk ook hoe een kind kan denken. Van het een naar het ander kunnen springen. Iets totaal anders. Konden wij volwassen soms maar zo makkelijk met de dingen in ons leven omgaan, dan zou alles een stuk gemakkelijker zijn. 


Voor nu wens ik je een fijne dag, avond of nacht. En alle liefde voor jou 💛