Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Heeft je kind krullend of kroezig haar? Deel 2

Na informatie gegeven te hebben, is het tijd voor wat tips. We gaan verder met deel 2 van deze reeks.

Natuurlijke Coup

Tegenwoordig mag alles lekker simpel en makkelijk. De makkelijkste methode voor krullend of kroezig haar is een natuurlijke coup. Dit kun je in principe simpel onderhouden.

Tip: gebruik een milde shampoo zoals die van Zwitsal. Voordat je het haar wast, maak het haar eerst alleen vochtig en kam het daarna goed. Dat haalt alle klitten weg en wordt het kammen nadat het haar gewassen is makkelijker. Het gaat veel soepeler om het haar te kammen terwijl het nog nat is. Gebruik bij het kammen nooit een te kleine kam. Het beste is dus om een middelmatig grote kam te gebruiken.

Na afloop kun je een moisturizer/haarcrème gebruiken, wees niet te zuinig: gewoon royaal insmeren. Omdat het haar en hoofdhuid droger is, wordt het haar van nature minder snel vies en komt ook roos pas veel later.

*Zwitsal shampoo, haar lotion, kam

Krullen onderhouden

Er zijn verschillende manieren om mooie krullen op te wekken en de krullen te definiëren. Over het algemeen geldt dat het haar van het kind niet perse heel gekruld hoeft te zijn, wil je de krullen nog duidelijk zichtbaar laten maken. Ook wanneer het maar een klein beetje iets van gekruld is, kun je die mooie krullen activeren (meestal).

*alle producten zijn te verkrijgen bij drogisterij.net

Krullen activator en ander producten te koop bij drogisterij.net . Te gebruiken na de douche als het haar nog nat is.

Creativiteit

Ook creativiteit hoort erbij. Het kan praktisch gezien soms ook handig zijn om de elastiekjes en haarclips uit de kast te halen. Het beste is ook om zelf te experimenteren in plaats van een kapper erbij te halen of iets dergelijks. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met dit leuke kapsel kan je kind lekker los gaan, terwijl jij een paar dagen niets aan het haar hoeft te doen.

Nogmaals: hou het voor jezelf en je kind lekker makkelijk en simpel, dat is trouwens ook het meest gezond voor het haar. Maar verzorging is ook zeker een must, als je de foto bekijkt onder het kopje “ krullen onderhouden” kun je zelf ook raden wat je kind zelf het leukst zou vinden.

11 jaar geleden

Nou. Maar niet tussen de toseirten.;-( In onze vakantie hebben we een nacht het sjieke hotel links laten liggen omdat we het te ver van de stad vonden liggen. Een hostalletje dat ons beviel midden in het centrum, een verademing hoor. Maar goed, weelde is prettig, als het niet te8 is.