Snap
  • Kind
  • kind
  • haar
  • krul
  • kroes

Heeft je kind krullend of kroezig haar? Deel 1

Ja! Het is overduidelijk: Nederlanders zien er steeds meer multicultureel uit. Grote kans dat jij familieleden hebt vanuit een heel ander cultuur of dat je zelf kinderen hebt die er toch net iets anders uit zien als jezelf. Ikzelf ben een product van deze glorieuze verrijking.  Een van de uiterlijke verschillen is het haar. Zoals we weten bestaat deze uit verschillende kleuren en structuren. De focus zal nu gelegd worden op krullend of kroezig haar. Ik krijg regelmatig vragen over dit onderwerp. Hierbij geef ik wat informatie over het haar.

De structuur

Krullend en kroezig haar kan heel verschillend zijn van structuur. Het haar kan een simpele slag hebben of licht gekruld zijn, maar het kan ook dik gekruld of kroezig zijn. Vaak wordt gedacht dat hier niet veel verschil in zit, maar dat is niet zo. Ieder kind heeft een eigen dikte en haarstructuur. Soms is er ook een verschil van het haarstructuur tussen broertjes en zusjes.

Do’s en dont’s

Krullend en kroezig haar oogt over het algemeen dikker en voller. Veel mensen krijgen hierdoor de indruk dat het haar wel tegen een stootje kan en gaan er ook op die manier mee om. De dikte van het haar wordt echter veroorzaakt door de structuur (de krullen). Soms gebruik ik de stijltang en dan zie ik een enorm verschil in de dikte van mijn haar. Hou dus altijd in je achterhoofd dat sommige dingen niet zijn zoals ze op het eerste gezicht lijken. Kroezig haar heeft de neiging wat droger aan te voelen dan andere haartypes. Houdt het dus lekker moisturized door een goede haarcrème/moisturizer te gebruiken zoals die van Dark and Lovely.

Bij heel krullend of kroezig haar, is het eigenlijk not done om geen moisturizer of crème te gebruiken, omdat het haar op een gegeven moment dan uitgedroogd kan raken (zwemmen, de kou van de winter). Denk er altijd aan dat je met het haar moet samenwerken en niet ertegen. Vele moeders maken de fout te veel verschillende producten voor het haar te gebruiken of producten die chemisch echt veel te zwaar zijn, in een poging het makkelijker doorkambaar te maken. We kunnen allemaal wel raden wat het meest gezond is voor het haar. In principe heb je hooguit maar 3 basisproducten nodig: een shampoo, een moisturizer/haar creme, en/of een extra product zoals een krullen activator.

Zwitsal shampoo/haarlotion en Krullen activator van Andrelon te koop bij drogisterij.net

12 jaar geleden

Mijn dochtertje is half indo en heeft nu al, nog maar 9 maanden oud, al een behoorlijke krullenbol. Wat bij haar goed helpt is Zwitsal haargel (wil nog geen andere rommel gebruiken, aangezien ze nog maar zo klein is). Die haarlotion van Zwitsal gebruikte ik eerst, maar dat droogt op en het is weer pluis. Die gel, lekker veel gebruiken, wordt een heel klein beetje hard, ruikt heerlijk en pluist niet. Maar dan niet teveel over het bolletje aaien, wat ik heerlijk vind om te doen, want dan is het zo weer pluis. Haha!