Snap
  • Kind
  • #hartenkind

Harte kindje, waar het allemaal begon

Op 04-09-2019 werd een kanjer van een dochter geboren. Pip moest na de bevalling even nagekeken worden omdat ze een overslag had bij der hartje op de echo. Dit kon geen kwaad maar even alles uitsluiten. 

Op deze echo werd niks geks te zien. Dus met een gezond kindje lekker naar huis! 

In december wilde ze haar nog 1x zien om alles uit te sluiten met haar hartje. 

In december gingen wij naar Reinier de graaf om een echo te maken van haar hartje. Hier kwam de cardioloog er achter dat ze een klep misten richting haar aorta. Dit kon nu nog geen kwaad dus konden naar huis en kregen een nieuwe afspraak in april. 

Helaas kwam Corona om de hoek kijken.. en werd ook onze afspraak helaas verzet. 

In juli zouden we dan eindelijk een afspraak hebben. Maar 1 week voor de afspraak zagen wij af en toe blauwe lipjes. Toch wilde ik het zekere voor het onzekere en belde ik op 17-07-2020 het ziekenhuis om dit te overleggen. Ik had er eigenlijk geen stres van en wou gewoon even alles uitsluiten. 

Einde van die middag werd ik terug gebeld en wilde het ziekenhuis pip toch even zien omdat ze ons niet zo het weekend in wilde laten gaan. 

Op naar het ziekenhuis met het idee zo weer thuis te zijn... helaas was het anders. 

In het ziekenhuis kwamen ze er achter dat pip der hartje nog maar 60 klopte. Alarm bellen rinkelde en alles ging erg snel. Niemand wist waar dit vandaan kwam. En pip? Pip was gewoon zich zelf. 

Plots kwam er stres. Wij werden in een grote kamer geplaatst met erg veel artsen. Infuus werd geplaatst. Ik vroeg hen nog waarom?? Ze werden bang voor een incident en konden me niks vertellen hoe dit zou aflopen. 

Na overleg met de cardioloog werd snel besloten dat pip overgeplaatst zou gaan worden naar leiden (lumc). Hier zouden ze gespecialiseerd zijn in kinderhartjes en dit zou voor nu de beste plek zijn voor pip. 

Met sirenes op naar leiden

Word vervolgd