Snap
  • Kind
  • Voeding

Hap, slik, weg .. Even netjes eten a.u.b. !

Voor ons zoontje is eten zijn grootste hobby. Alles is lekker. Erg fijn, maar zijn eetgedrag daarentegen is wat minder...

Eten is de grootste hobby van ons zoontje. We hebben nog niets gevonden wat hij niet lekker vond. Komkommer was eerst heel vies, maar ook dat vindt hij inmiddels lekker. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee en we hopen ook maar dat dit zo blijft.

Eten is dus geen probleem, maar zijn eetgedrag.... Je kan meneer een bord voor zijn neus zetten en binnen no time is dat op. Hele handen gaan tegelijk naar binnen, We proberen dit echt wel te remmen, maar vaak wordt dit een strijd. We nemen het vaak of over of zetten dan even het bord weg, want anders wordt het echt wel te gek. Als we meneer een lepel aangeven kan hij er prima mee eten maar zelf eten opscheppen niet. Met een vork gaat dit al iets beter maar gaat ook niet van harte. Waarschijnlijk gaat het te langzaam. Dit resulteert dus elke keer weer in enorm grote happen tegelijk. 

We zijn al lang aan het proberen om hem goed met een lepel te laten eten. Bewegingen mee maken, voordoen, maar de interesse is er maar kort. Heel af en toe lukt het maar al snel verdwijnt de lepel opzij en gaat hij met zijn handen verder. Idem dito met de vork. Al gaat dit dan iets beter. 

Ik vind het vervelend er een strijd van te moeten maken door hem steeds tussendoor te laten stoppen. Ben bang dat hij straks het eten niet leuk meer vindt en dan straks niet meer eet terwijl hij juist zo lekker kan smullen. Want ondanks het eten zo snel naar binnen gaat hij zit er wel echt van te genieten. De andere kant is natuurlijk dat het vele eten in een keer en het razendhoge tempo gewoon ongezond zijn en hij niet op tijd verzadigd raakt en zich overeet. En hij kan echt heel veel eten!

Nu doen we nog al zijn eten door elkaar op een bord, dus groente, aardappel en vlees zeg maar. Misschien gaat we dat morgen eens scheiden op zijn bord om te kijken of hij zo misschien meer gaat selecteren. Vandaag gingen we hem dus steeds remmen en zag je alleen maar dat hij ons meer ging uitdagen en werd het een behoorlijke strijd. uiteindelijk wel met iets resultaat dus misschien is het even doorzetten, maar hoop dan zo dat het voor hem niet te onaangenaam wordt en wel ons lekkere smulaapje blijft ! 

Is het een herkenbaar dingetje en zo ja hebben jullie tips? Zou al fijn zijn als hij gewoon lekker met bestek zou eten ipv met zijn handen. Dan zou het al op een veel beter tempo gaan en in betere hoeveelheden tegelijk!

7 jaar geleden

Nou idd! Ik koester het ook nog hoor, je weet maar nooit wanneer het verandert. Hier ook lange tijd alles gemalen idd. Op een gegeven moment kon hij met zijn kaken wel goed kauwen en gingen we kleine stukjes maken die hij ook zonder te kauwen door kon slikken (dat vindt je dan vaak wel terug in de luier haha) maar dat ging wel prima. Vond hij zelf ook wel prettiger volgens mij. Toen kon hij het ook makkelijker zelf gaan doen.

7 jaar geleden

Wat grappig om te lezen! Yvar lust ook alles! Misschien ligt het wel aan die datum / maand / jaar hihi! Yvar heeft nog maar 2 tandjes boven dus hij krijgt alles nog met de lepel van ons. Vlees maak ik fijn met eem hakmolentje omdat hij dit echt nog niet kan bijten. Ik mix dan met de gewonen mixxer alles onder elkaar. Hij laat ook niet blijken dat hij het zelf wilt doen. Hij eet altijd alles op tot de laatste kruimel. Ook brood is kaasje voor hem. Die eet hij wel zelf natuurlijk. Dit gaat meestal ook heel snel en soms ook een vol gepropte mond! Vooral als er stroop op zit. Van 1 één kant ben ik blij dat hij een goede eter is. Als ik soms de verhalen hoor over het altijd weigeren van eten en drama's aan de tafel dan ben ik stiekem wel blij :-)

7 jaar geleden

Ja dat is ook nog wel te proberen idd! Bedankt voor je reactie!

7 jaar geleden

Ja die meerdere eetmomenten hebben we eigenlijk wel al. En met brood en fruit gaat het over het algemeen ook wel goed. Drinken doet hij ook genoeg. Krijgt meerdere keren over de dag beker drinken. Hij vindt het gewoon heel erg lekker denk ik haha. Die strijd wil ik inderdaad ook echt vermijden. Hij is inderdaad al steeds meer aan het kopiëren dus ik blijf het maar gewoon op speelse manier voor doen en gisteren merkte ik wel al beetje dat dit hielp. Bedankt voor je reactie!