Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Haar 3e verjaardag!

Mijn dochter word bijna 3 (volgende maand) maar wat zal ik haar geven? Ik zat te denken aan de peuterbedje, want ik vind dat ze al zoveel speelgoed heeft. Wat kopen jullie?

10 jaar geleden

Wij zaten idd ook te denken om aan de verjaardagsvisite geld te vragen. Ze hebben zoveel speelgoed, ze spelen er hooguit 5x mee de 1e week en daarna verdwijnt het in de bak en wordt er niet meer naar omgekeken. Er ligt een vermogen aan speelgoed... maar kinderen hebben idd geen flauw benul van waarde. Dat merk je aan bijv. dat ze duur speelgoed gewoon door de kamer heen gooien of erop gaan staan. Een bellenblaas vinden ze geweldig, dat koop je voor nog geen 50 cent. Ik vind wel dat kinderen iets uit te pakken moeten hebben op hun verjaardag, dat ze zich echt speciaal en jarig voelen op die mooie dag.

10 jaar geleden

Oh ja, die situatie komen wij straks in. Mijn oudste is nu net 4 en de jongste net 1, ook allebei jongetjes. Herkenbaar probleem. Wij zitten er nu al over na te denken om ipv een (groot) cadeau, misschien een bankrekening voor hem te openen. We hebben uiteraard al een spaarrekening, maar die is echt voor later en staat ook op onze naam (ter voorkoming van dat er iets anders dan studie van wordt betaald.....). Maar misschien een eigen bankrekeningetje waar je later zakcentjes op kunt storten en waar ze langzaam aan mee kunnen leren omgaan met geld. Moet je eerlijk zeggen dat ik niet zo goed weet of 5 jaar te jong is om daarmee te beginnen hoor. Maar ik denk zelf dat ze op den duur je dankbaarder zullen zijn voor de mogelijkheid om te gaan studeren, dan het zoveelste speeltje wat in een hoek verdwijnt omdat ze al zoveel hebben. Kun je ook meteen opa's en oma's wat op laten storten als die ook niet meer weten wat ze moeten geven. En omdat het leuk is om toch iets uit te pakken, kun je daarnaast natuurlijk best nog iets kleins geven. Ik denk soms ook wel dat we te moeilijk doen met kinderen. Die van mij zijn zoooooo blij met simpele kleine dingen die geen drol kosten. Bij sommige mensen heb ik het idee dat het bij elke volgende verjaardag weer beter moet, groter, duurder, enz. Terwijl die kinderen geen idee hebben van wat iets 'waard' is en hartstikke blij zijn met een bellenblaas bij wijze van spreken. Als je in de buurt van natuur woont, wat ook leuk is: een lidmaatschap van Natuurmonumenten geven. Kost ook bijna niets, en Natuurmonumenten organiseert vanaf 4 - 5 jaar hartstikke leuke activiteiten voor kinderen en gezinnen, lekker buiten in de natuurlijk bezig zijn. Een groter plezier kun je de meeste kinderen ook niet doen.

10 jaar geleden

Nou... dat dilemma hebben wij ook! Onze oudste zoon wordt in augustus 5 jaar en de jongste in december 3 jaar. Wat moet je in godsnaam die kinderen nog geven, ze hebben alles al! Vooral als je 2 jongens hebt. We hebben maar besloten de jongste een groot autobed te kopen, hij slaapt nu nog in een ledikantje. En de oudste... nog geen flauw idee, iemand misschien suggesties voor een 5 jarige, speelgoed hebben ze meer dan zat, denk zo'n 6 grote kratten vol! Buitenfietsjes, steps, loopauto's, tractor, aanhanger etc ook zo'n 10 stuks, speelhuisje en glijbaan staan er ook al... Ideeen welkom!

10 jaar geleden

Wij hebben onze dochter ook een fiets gegeven voor haar 3e verjaardag.Peuterbed hebben ze hier nooit gehad. Ze slapen al vanaf 1,5 jaar in een 1 pers bed. Onze kids hebben ook veel speelgoed. Maar ze krijgen op hun verjaardag altijd wel iets van speelgoed. Omdat dat nu eenmaal is wat ze hopen te krijgen.