Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Grote waarheid in dit leven

Er zijn enorm veel verschillen tussen mensen.

Grote waarheid in dit leven: er zijn enorm veel verschillen tussen mensen. Ik denk graag van mezelf dat ik dat heb geaccepteerd en dat ik daar niet moeilijk over doe. Helaas moet ik soms bekennen dat ik toch al een oordeel klaar heb over iemand voor ik diegene ken, niets menselijks is mij vreemd, maar ik probeer me daar dan bewust overheen te zetten.

Kinderen zijn experts in het ontdekken van verschillen tussen mensen en hoewel ze in het begin heel onbevangen zijn, ze merken het verschil wel op maar vinden het niet raar, worden kinderen ook ouder en krijgen ze soms toch vooroordelen. Al was het maar omdat er natuurlijk klasgenootjes zijn die er ook zo hun eigen mening op na houden.

Één verschil tussen mensen is op welke mensen ze verliefd worden. Ik probeer mijn kinderen bij te brengen dat die verschillen niets bijzonders zijn. Ik ga dus niet uitgebreid benadrukken dat 2 mannen samen, of 2 vrouwen samen ook heel normaal zijn, maar ik maak er gewoon niet te veel poespas van. Als we het over “later” hebben, over getrouwd zijn en dergelijke, dan zeg ik meestal iets in de trant van: “Als je later een vriend of vriendin hebt gevonden, met wie je altijd samen wilt zijn ...” Ik vind dat belangrijk. Ik wil graag, dat als blijkt dat 1 van mijn zoons later verliefd blijkt te zijn op een jongen/ man, hij hem mee naar huis durft te nemen. Dat hij niet eerst “uit de kast” hoeft te komen voor hij zijn geliefde mee naar huis durft te nemen. En misschien nog wel belangrijker, dat hij een ander niet veroordeelt om het verliefd zijn op iemand van hetzelfde geslacht. Tot nog toe denk ik dat we dat best aardig doen.

Wat jammer is het dan, als je je kind hoort vertellen dat hij het toch wel raar vind als 2 mannen elkaar een kusje geven. Bij navraag blijkt dat hij dat vindt omdat anderen in zijn klas dat ook vinden. Hmm, missie mislukt? Welnee! We gaan maar gewoon uit van het principe: “Ook al willen kinderen soms niet horen wat je zegt, ze horen het wel degelijk en ze zullen het meenemen in hun verdere leven.” Dus gewoon stug doorgaan zoals we dat deden en hopen op het beste.

10 jaar geleden

Ja, dat denk ik ook, zolang het benoemen niet te veel nadruk legt op het ongewone ervan. (dat klonk wel vaag :) )

10 jaar geleden

Ach nee, dat is ook zo, ze snappen het ook niet, en eerlijk is eerlijk, ze zien nou eenmaal veel meer heterostellen. Geeft ook niets, zolang je als ouders maar laat zien dat je daar een open mind over hebt.

10 jaar geleden

Ik denk dat het benoemen al heel goed is

10 jaar geleden

Onze zoons hebben hier mee te maken mijn zus heeft een vriendin waar ze mee samen woont en mijn schoonvader is vijf jaar geleden uit kast gekomen, miij oudste vind zelf nog heel raar en gaat later gewoon trouwen met buurmeisje. Zo grappig maar hij snapt het gewoon nog niet.