Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Groot feest, leuke activiteiten en heerlijk eten

Zondag is het weer tijd voor onze jaarlijkse paastraditie. Hebben jullie ook speciale (paas)tradities en zo ja, wat doen jullie doen?

Ieder jaar op 1e paasdag gaan wij richting Zwolle en dan net daarvoor slaan wij af naar Hattem. Daar woont mijn tante met mijn oom en hun hond Mix. Elk jaar bedenken zij een thema voor onze paastraditie. Zo hebben we er al velen gehad van de Eilympische spelen tot de stripdagen. Dit jaar hebben ze zich weer uitgesloofd voor een nieuw thema.

En tjsa, dat uitsloven dat gebeurd wel! mijn oma heeft haar kilt (ja serieus ze heeft er 1) aangeboden aan mijn tante. Mijn vader heeft er 2 (geen idee waarvandaan) en van de rest heb ik geen idee, maar daar verwacht ik wel wat van. Elke familie heeft ondertussen ook een schotse familienaam aangenomen. Zo zijn wij MCwillemsen, mijn oom en tante zijn MCFred en zo zijn er nog een stuk of 5 anderen.

De kinderen gaan dit jaar voor het 3e jaar mee. Zij zijn veruit de jongsten, aangezien er verder nog geen kinderen zijn die kinderen hebben. Als ze weten dat we naar Frieke gaan, dan weten ze dat het leuk wordt (dat is iets wat ze onthouden hebben). Dus ook dit jaar ben ik weer heel benieuwd naar wat we gaan doen.

Meestal worden we opgedeeld. In het begin werden we per familie ingedeeld en konden we zo het bos in (speurtocht of gps-tocht), vervolgens werden er groepen gemaakt. De papa's, de Mama's, de jonge meisjes, de oude meisjes en de jongens. tegenwoordig zijn de meiden samengevoegd. Maar aangezien het dit jaar over clans gaat, verwacht ik dat we per gezin het bos in moeten.

Vroeg in de ochtend zijn ze het bos in geweest, op de meest onbegaanbare stukken (dus van het pad af) en daar hangen ze opdrachten op. Naast deze speurtocht mogen de jongsten nog paaseieren zoeken en ze krijgen dan altijd een zakje mee naar huis. Ook ligt er ergens in de tuin een gouden ei verstopt. Degene die deze als eerste vind en verteld aan mijn tante krijgt een presentje. Daarnaast is er natuurlijk een winnaar van de speurtocht, en ook die krijgen een presentje (en de rest daarna ook).

Zo zijn we meestal de hele dag zoet. Niet alleen met spelletjes, maar ook met eten. Voor de speurtocht hebben we taart, na de speurtocht hebben we brunch en 's avonds restjes en soms barbeque. Zo eten we over het algemeen de hele dag door. De cupcakes zijn van vorig jaar en in het stripthema, de schat bovenop, was verloren en moesten we zoeken tijdens de speurtocht.

Dit jaar hebben we een ham aan het spit (zoiets al op de foto). Iedereen maakt ook iets, zo maken we met 3 meiden dit jaar taart, maken alle moeder een deel van de brunch en zorgen de mannen voor het varken.

Ik ga zometeen alvast aan de bak. Een heerlijke red velvet cake waar fondant overheen komt. Zaterdag samen met de kinderen nog brownies en pindakaastaart maken. En zondag hopen dat het droog is.

Hebben jullie ook zo'n leuke traditie met pasen of een andere feestdag? laat het in een reactie weten!

8 jaar geleden

Als je er zelf plezier in hebt en ook ieder jaar iets soortgelijks wil doen dan kan je zeker zelf dit soort tradities maken! ik hoop dat, mocht de traditie bij mijn tante wegvallen, een van de jongvolwassenen van nu het oppakt zodat we het voort kunnen laten leven. Ik las een poos geleden een blog van (ik geloof) Henrike Laning, zij eet met haar dochter op elke verjaardag taart als ontbijt. dat is ook een geweldig leuke traditie. het hoeft niet altijd groot, klein is soms net zo mooi!

8 jaar geleden

Wat super leuk zeg! Dat is zeker iets om naar uit te kijken! Hier helaas geen tradities... Zelfs de tradities van vroeger met kerst en oud en nieuw zijn inmiddels weggevallen. Tijd om nieuwe te creeeren voor ons zoontje. Hopelijk worden die van ons uiteindelijk net zo leuk als die van jullie! Alvast heel veel plezier!!!

8 jaar geleden

Wat een leuke grappige manier paastraditie! Leuke blog, KruimelKarlijn.