Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Groot en klein

Ik heb 2 kinderen, 2 jongens. De oudste is 7 en de jongste is 4, maar nog even en dan geloven mensen dat niet meer!

Mijn kinderen waren bij hun geboorte allebei lang, ze hebben geen van beiden ooit maat 50 aan gehad, dat paste gewoonweg niet. Ze zaten allebei op de +2 lijn van de groeicurve. Bij mijn man in de familie zijn er wel meer lange mensen, hij is zelf ook geen ukkie, dus we waren niet verrast.

Tot mijn oudste 11 maanden was groeide hij net zo hard als later zijn jongere broertje, maar toen gebeurde er iets waardoor hij in het ziekenhuis terecht kwam en hij al zijn energie nodig had om beter te worden. Er bleef geen energie over om nog te groeien en dat heeft een paar maanden geduurd. Daarna groeide hij weer gewoon net zo hard als hij zou moeten groeien, maar de 'achterstand' inhalen deed hij natuurlijk niet meer. Mijn oudste kind is nu qua lengte gemiddeld, oftewel: hij zit op de 0-lijn van de groeicurve.

Mijn jongste zoon heeft zoiets ingrijpends nog nooit meegemaakt, gelukkig maar! Maar ... dat houdt dus wel in dat hij nog wel steeds op die +2 lijn zit. En ... dat houdt dus ook in dat mijn kleine minispruitje zijn twee-en-een-half-jaar oudere broer binnenkort voorbij gaat groeien. Ze hebben inmiddels al dezelfde schoenmaat en de kleding scheelt nog maar 1 maatje.

Gelukkig is mijn oudste zich al heel goed bewust van het feit dat niet iedereen even groot is en dat het dus niet erg is dat zijn broertje hem binnenkort voorbij gaat, maar echt leuk vindt hij het ook weer niet.

Ikzelf weet nog niet hoe ik het vind. Het is niet zo leuk voor mijn portemonnee, aangezien ik nu al geen schoenen meer kan 'doorschuiven' en binnenkort de kleding dus ook niet meer. Ik moet gewoon dubbel schoenen en kleding aanschaffen. Alsof ik een tweeling heb! Daarnaast wordt mijn minispruitje, mijn ukkie, mijn laatste babietje me veel te snel groot!

Gelukkig weet ik dat je zelfs met die lange lijven heel goed kunt knuffelen, dus ik kom nog niks tekort ;)

10 jaar geleden

Hahaha, ja ze hebben wel veel keuze! Wel lachen, mijn kinderen hebben allebei laarzen, de één knalgroen en de andere brandweerrood. Hoorde ik ze laatst een beetje fluisteren op de gang, komen ze terug met allebei 1 rode en 1 groene laars aan. :D

10 jaar geleden

Wij kopen ook idd veel 2e hands. We zoeken het wel zo uit dat het er nog netjes uitziet, dus ook zij gaan goed gekleed. Ik merk dat je soms met 2e hands beter gekleed kunt gaan dan dat je naar een goedkope winkel gaat. Want bij de 2e hands dingen vind je nog wel een dingen als mexx en vingino voor dezelfde prijs als nieuw bij zeeman of wibra.

10 jaar geleden

mijn zoons hebben ook dezelfde kledingmaat en dezelfde maat schoenen ze schelen 3 jaar maar ik vindt het juist ideaal de kleding delen ze samen en zo hebben ze nog meer keuze qua kleding en de schoenen ja die gaan hard maar moet zeggen dat ze bij onze dochtertjes net zo hard gaan hihi.

10 jaar geleden

haha herkenbaar! Mijn oudere broer en ik schelen bijna 2 jaar en ik ben bijna onze hele jeugd net zo lang of langer geweest dan hij. Ze dachten heel vaak dat we een tweeling waren of dat ik ouder was. Nu kun je toch al niet zo makkelijk kleding doorschuiven van een jongen naar een meisje, maar mijn moeder vond het ook echt niet fijn dat ik zo snel groeide en dat ze zo vaak nieuwe kleding voor mij moest kopen. Ze kocht veel tweedehands, maar ik ging altijd goed gekleed hoor, daar niet van.