Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Groep 4 toch te moeilijk

Mijn zoontje heeft in groep 3 erg veel moeite met lezen. Is toch over naar groep 4 maar nu beginnen andere vakken ook te moeilijk te worden. Denken zelf aan dyslectisch. Maar testen is volgens school nog te vroeg. Wat zijn jullie ervaringen??

We zitten aan tafel en samen met mijn zoontje maak ik zijn huiswerk. Het lukt hem niet, ik help hem, ik leg het nogmaals uit maar hij blijft het moeilijk vinden.

Ga met een vriendin een kop thee drinken. Hij komt er bij staan en met tranen in zijn ogen zegt hij "mama ik snap het echt niet". Ik laat het er even bij en zeg "ga maar spelen". Praat er met mijn vriendin over en ook zij ziet de wanhoop bij mijn kind. Hij zegt 's avonds tegen papa "de juf gaat te snel, ik kan niet bijhouden".

Wat moet ik er mee aan. Hij had het moeilijk in groep 3, vooral met lezen. We hebben een extra gesprek gehad op school maar ze konden hem met zijn prestaties niet laten zitten. Hij scoorde alleen met lezen tegen de ondergrens. Dus na de zomervakantie is hij in groep 4 begonnen.

Z'n lezen is nog steeds slecht, nu begint ook het rekenen hem zwaar te vallen. Hij kan de opdrachten niet in zich opnemen en dus niet uitvoeren. Hij klaagt steeds vaker over hoofdpijn, buikpijn en geen zin hebben. Heb de juf er op aan gesproken. Zelf denken we aan dyslectisch. Maar dat testen ze niet eerder dan eind groep 4. Een test wordt ook niet gedaan als hij niet een paar keer een E score heeft. Dus we oefenen ons rot om tot de conclusie te komen dat het eind nooit zal komen en hij nooit de begeleiding zal krijgen die nodig is.

Heeft iemand herkenning en of ervaring met testen op dyslectische???? Waar doen wij verstandig aan???

10 jaar geleden

Wij hadden hem dus eigenlijk in groep 3 willen laten zitten omdat we dit al aan zagen komen. Maar dat mocht niet, was niet verstandig volgens school.

10 jaar geleden

Misschien gewoon een jaartje terug laten plaatsen, zodat de druk van de ketel is? Misschien is hij er gewoon nog niet aan toe?

10 jaar geleden

wat sneu voor hem vooral omdat ie er dus ook last van heeft. Tja ik wou voorstellen om samen met hem te oefenen maar zo te lezen doe je dat dus al. Kun je niet toch erop aandringen voor een test? misschien anders iets van bijles op een leuke manier?

10 jaar geleden

Concentratie is zeker ook een probleem, maar niet het ergste probleem verwacht ik. Ga morgen een gesprek met de juf aanvragen, om alles door te spreken wat verstandig is, wat mogelijk is.