Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Gratis uitje met mijn kleine meisje

De charme van de herfst, vallen van de blaadjes, de geur van de bomen als je door de bossen loopt. Het zoeken van eikeltjes en dennenappels.

Je bent er helemaal klaar voor. We hebben je verteld dat we naar het bos gaan. We gaan eikeltjes en dennenappels zoeken. Enthousiast ren je met je korte beentjes naar de gang om je jas en regenlaarsjes aan te trekken. Je nieuwe regenlaarsjes waar je zo trots op bent. Daar sta je dan met je roze jasje aan, je laarsjes aan je lieve mini voetjes, een staartje op je hoofd en een grote lieve lach op je gezicht.

In het bos vertel je vrolijk wat je allemaal ziet; boom, blaadjes, hondje en eikeltjes. Samen met papa ga je de mooiste eikeltjes zoeken. Papa klimt voor jouw in de boom om een mooie grote te plukken met nog een hoedje op. Trots geeft papa jouw het eikeltje, vol liefde pak je het aan en stopt het in de tas. Je blijft vrolijk eikeltjes en dennenappels oprapen en de tas raakt voller en zwaarder. Tot we besluiten dat we genoeg hebben en naar huis toe gaan. Ook onze hond heeft lekker zijn ronde gelopen en is voldaan.

Op weg naar huis val je in de auto in slaap. Zou je nu dromen lieve kleine meisje? Droom je van de bomen en de blaadjes? Van de eikeltjes en dennenappels?

Thuis legt mama de gevonden eikeltjes en dennenappels of een dienblad op tafel. Met grote ogen en een glimlach van oor tot oor bewonder jij het blad. De dagen die volgen loop je langs het blad en heb je het er nog steeds over dat we in het bos eikeltjes hebben gezocht.

wat is een kind toch dankbaar voor de kleine dingen. Voor de bladeren die van de boom vallen. De eikeltjes op de grond, de aanwezigheid en aandacht van papa en mama. Wat is een kind toch puur.

Een uitje met een kind. Ja het kan nog. Gewoon gratis. Het kost enkel wat energie om te lopen met de korte beentjes, maar wat krijgen we er veel voor terug.