Blog header image

(Good)morning rituals

​Ochtendrituelen.. Ieder mens heeft ze.. De ochtend is nog even van ons, voordat we ons weer bevinden in de hectische drukke buitenwereld..
TessK
6 jaar geleden

Wat mooi geschreven, alsof ik erbij was... Mijn ochtendritueel begint met de hond, daar ga ik uitgebreid mee wandelen voordat iedereen wakker wordt. Soms heb ik geluk en slaapt iedereen nog als ik terug kom. Dan ga ik op een krukje zitten en werk mij door Facebook, mail en Whatsapp heen. Ook scrol ik nog even door het nieuws. Daarna is iedereen wakker en begint de chaos ;-)

Chiara
6 jaar geleden

Dankjewel! Ik vind het ook heerlijk en geniet juist van alle details die ik beschrijf, de kleine dingen! Ohh heerlijk toch dat stukje rust nog even zo 's ochtends voor de drukte! Goed opstarten heeft een mens gewoon nodig ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Te lief. Klinkt heerlijk sereen. Zalig. Prachtig omschreven. Ik hoop dat je dit bundelt voor Jay later, zodat hij altijd zal weten hoe liefdevol hij is opgevoed en opgegroeid.

Chiara
6 jaar geleden

Dankjewel ;) dat is nog best een leuk idee! Wie weet doe ik dat wel :D

Lindsy83
6 jaar geleden

Heerlijk! pedagogisch verantwoord of niet, hij krijgt zowiezo genoeg liefde en dat is het belangrijkste! Ik ga als ons zoontje wakker is altijd eerst nog even samen spelen en knuffelen in ons grote bed voordat we naar beneden gaan. Dan geniet ik zo van dat lachende koppie!

Chiara
6 jaar geleden

Daarvan komt hij niet tekort, nee ;) oh heerlijk zo samen nog even in bed! Dat is toch ook altijd weer feest voor die kleintjes ook hè!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Wat een lieve blog! Ik kon het helemaal voor me zien. En JAAAA wij hebben heerlijke oxhtend rituelen die ik koester met heel mijn hart :) Wij worden altijd met zijn 4e in het grote bed wakker, haha!

Anoniem
6 jaar geleden

Ochtendritueel van lik me vestje. Madam word wakker en gilt of lacht ongeduldig want die word niet rustig wakker, nee wakker en gelijk staan. Duurt het naar haar zin te lang en is het huilen, maar dat kan ook al zijn als ze wakker word. Daarna haal ik haar uit bed en Doe haar luier uit, Breng haar naar het potje en loop zelf ook naar de wc. Dan kleed ik me aan tenzij mevrouw al bij de commode aan het wijzen is. En dan speelt zij nog even op bed en zoekt ze de hond bij ons op bed ver weg gedoken onder de dekens op voor we naar beneden gaan. Die moet ook mee anders loopt ze de trap niet af en der fles en vis moeten ook mee. Beneden boterham en lekker voor de TV eten op het gamak. Met een Bidon drinken. Daarna tanden poetsen, handen wassen en weer plassen. Maar het gaat eigenlijk maar net hoe het ons uitkomt .

Chiara
6 jaar geleden

Thank youu! Heerlijk die momenten hè? Gewoon nog even 'samen' voordat de dag begint <3 haha klinkt gezellig druk!

Chiara
6 jaar geleden

Oh god, dan mag ik dus blij zijn met een trage opstarter (net als ik) als ik het zo lees! Maar gelukkig kan ze zichzelf dus nog wel bezighouden zodat je ook aan jezelf toekomt 's ochtends!

Chisty89
6 jaar geleden

Wij hebben een beetje een apart ritueel haha. Liv krijgt van ons nog een fles s'ochtends ergens tussen 8 en half 9. Als ze die opheeft wil ze graag nog even naar bed (??) Als ik dan vraag of ik haar nog op bed moet leggen knikt ze ja, strekt ze dr armen uit en zegt ze lekker slapie doen hahaha. 9 van de 10 keer gaat ze wel heel lief liggen met haar tut en knuffel maar zodra ik onze slaapkamer weer inloop hoor ik haar alweer kletsen. Ze gaat dan even een half uurtje keutelen in bed, Ik kan dan even rustig wakker worden ( of nog even 10 min mijn ogen dicht doen, ben niet zo'n ochtend mens) en dan gaan we ons aankleden en naar beneden. Samen even ontbijten en de dag is weer begonnen.

Anoniem
6 jaar geleden

mooi geschreven hoor hier begint het met de wekker van me man om 5 uur helaas iets minder gezellig zo vroeg haha en als klap op de vuurpijl zodra hij de deur achter zich dicht trekt word me jongste dochter wakker die slaapt boven die voordeur haha. dus om half 6 komt me dochter aan de andere kant van me bed mama heppen en ik steek mijn arm uit en trek haar op ons bed ( hoog zelf gemaakt bed) om dan met de volgende mededeling te komen dat ze best bij mama mag liggen als ze dan nog even gaat slapen zo gezegd zo gedaan gelukkig. Om dan vervolgens wakker te worden van de oudste een uur later hah dan mag van mij voordat de wekker gaat om 7 uur nog even te tv aan en dan gaan we beginnen de 1 kleed zichzelf aan de jongste doe ik. Samen tanden poesten dan gaan hun vast naar beneden zodat ik mezelf kan aan kleden en mooi maken zoals me oudste dat zo mooi kan zeggen beneden nieuws aan eten maken en dan na het eten kijken hoe veel tijd ik heb zodat ik kan inschatten wat ik met hun haar kan veel tijd betekend invlechten en weinig tijd betekend 1 of 2 staartjes en dan 5 over 8 op de fiets richting school. zo gaat het elke doordeweekse dag soms vermoeiend soms heerlijk en nu lekker naar de vakantie toe werken zodat die wekker niet om 7 uur gaat maar om 8 uur omdat deze mama helaas ook nog 3 dagen werkt

Blog header image

Komt het goed?

Toch nog een curratage

Inmiddels 12 weken na de miskraam, er is veel gebeurd weer.

Na de miskraam hadden wij 2 weken samen “vakantie” alleen werd deze verstoord door een trombose been, 6 weken spuiten. We waren aan vakantie toe maar ook weer niet, het is lastig ineens moeten genieten. Het was wel fijn dat we samen waren.

Werd ook nog een ziek, erg verkouden en doorsteking alles kwam eruit….

3 weken hadden wij een gesprek met de fertiliteitarts, hele lieve vrouw. Het was een fijn gesprek. Ze was heel duidelijk en behulpzaam na een goed gesprek is het plan nu, dat ik moet gaan bloedprikken. Ze gaan kijken hoe dik mijn bloed is, want hoe kom ik aan trombose, en heeft dat de miskraam veroorzaakt? Nog zoveel vragen. Ze denkt niet dat het iets erfelijks is, en ook aan mijn man ligt het niet. Helaas moesten wij alleen wachten voor 8 weken voordat ik mag prikken dit ivm zwangerschapshormoonen het prikken met heparine dus dat gaat nog even duren…

De adenomyose kwam kort ter spraken, ik word wel zwanger dat is het probleem niet. Bij adenomyse is de kans op zwangerschap moeizamer. Bij mijn is het 2x misgegaan bij 11 weken.

Verder leek het allemaal wel weer beter te gaan, werd weer ongesteld na 5 weken dacht ik. Alleen daarna bleef ik buikpijn houden en af en toe ineens een bloeding. Ik liep hier 3 weken mee door, maar het werd steeds erger.

Toch maar een afspraak bij de gynaecoloog. Binnen 4 dagen mocht ik op de poli komen, toen was het net allemaal gestopt. Mijn man ging mee en zei al tegen hem strak zitten wij hier voor niks. Maar helaas dat was niet zo. Bij de echo was meteen te zien dat de miskraam niet goed was gegaan. Het vruchtje wat er nog en er was nog bloedflow. Hoe dan we hebben een controle echo gehad?

Er waren 2 keuzes of eerst nog keer proberen met medicijnen of curettage. Ik zag nog een keer medicijnen niet zitten, heb ze al 2x ingenomen en dat heeft niet gewerkt…

Dinsdag op de poli en vrijdag in het ziekenhuis voor curettage. Mijn man ging mee. We werden liefdevol opgevangen, en erg goed begeleid. Tot aan de behandelkamer was mijn man bij mijn, eenmaal daar kwamen de tranen. Waarom? Ik wil dit niet!

Vond het heel erg dat ik er niet bij was, wat waarschijnlijk ook beter is alleen hierdoor is er nog steeds ongeloof. Ik het nu echt goed? Mijn lichaam heeft mijn al zo in de steek gelaten dat ik het vertrouwen een beetje kwijt ben.

In de uitslaapkamer zat mijn man weer op mijn te wachten dat was er lief ze hadden hem gebeld dat ik erg emotioneel was. De pijn is te doen, het valt mijn mee. En gingen ‘s middags weer lekker naar huis.

En nu weer verder maar hoe?

Om ons heen weer veel lieve reacties en vooral het komt goed?

is dat zo?

Ik weet dat het lief bedoeld is, en dan mijn omgeving niet meer weet hoe hier op te reageren. Maar er is nog zoveel onzeker voor de toekomst.

Ik merk dat de curettage meer met mijn gedaan heeft dan ik had verwacht, de nachtmerries blijven komen.

aliciagnes
6 minuten geleden

Fijn geschreven!