Snap
  • Kind
  • Voeding
  • eten
  • gezond
  • leven
  • health

Gezond leven

Gezond leven, wat houdt dat eigenlijk in? Sinds ik kinderen heb, ben ik er nog meer op gebrand om gezond te leven. Je wilt immers het beste voor je kinderen! En zelf wil ik ook graag oud worden en mijn kinderen zien opgroeien, trouwen en kinderen krijgen.

De zin die gelijk in mijn gedachten komt bij een gezonde leefstijl is “twee ons groente, twee stuks fruit en dagelijkse beweging”. Dat klinkt nog heerlijk simpel. Maar is het wel zo simpel?

Laatst stond er een artikel in de krant over hoe ongezond het eten van bewerkt vlees is en dat kinderen eigenlijk helemaal geen vleeswaren op het brood zouden moeten eten. Ik schrok! Mijn kinderen eten wel vleeswaren en in de supermarkt is alleen maar bewerkt vlees te koop! Ik heb het internet afgestruind naar informatie en inderdaad blijkt het eten van bewerkt vlees erg ongezond, de kans op bepaalde soorten kanker neemt enorm toe. Als ik nu vertel dat wij ons eetpatroon helemaal omgegooid hebben, ben ik dan een freak of verstandig?

Volgens deze zelfde internetsite zou gevogelte wel gezond zijn, dus gelukkig mogen we nog kipfilet eten. Tot een week later er een heel artikel verschijnt over bacteriën en antibiotica in kipfilet, waardoor wij als mensen immuun worden voor antibiotica. Exit kipproducten? Ik heb ervoor gekozen nog wel kip te eten, maar met mate.

Dus eten wij nu vegetarisch, vis en kip met mate. Tja, vis… weer zo’n discussiepunt. Volgens de één moet je twee keer in de week vis eten, maar geen pangasiusfilet want dat is hartstikke vervuild en volgens de ander is alle vis vervuild, omdat nu eenmaal alle oceanen en rivieren vervuild zijn. Heb jij het antwoord?

Tijdens een documentaire op televisie is ons haarfijn uitgelegd dat veel huismerkproducten transvetten bevatten en dat transvetten super ongezond zijn. In merkproducten zitten deze ongezonde vetten vaak niet. En dus ben ik kampioen etiketten lezen geworden. Bij elk product controleer ik de verschillende vetten die erin zitten.

Hoe kunnen we nu gezond leven, als er op elk voedingsmiddel en elke gewoonte wel wat aan te merken is? Mogen we dan echt alleen nog maar biologische groeten en fruit eten en verder helemaal niets? Ik vind het knap ingewikkeld, gezond leven!

Sandra is de moeder van Charlotte (6), Julia (4) en Anne-Lieke (2) en eigenaresse van de Hippe Mama Club. Lees meer van mijn blogs op www.hip pemamaclub.nl