Snap
  • Kind
  • Voeding

Gewoon één ijsje speciaal op moederdag

Waarom bemoei jij je met mij, mijn kind en ons ijsje, terwijl wij er juist zo van genieten!

Na een paar hete dagen in Nederland waarbij de temperatuur in onze tijdelijke vakantiewoning de 32 aantikt is het Moederdag. Mijn klein knuffel heeft een pastaketting gemaakt met een rood en zilveren hartje. Wat een prachtig cadeau vind ik dat. Het zweet staat al een paar dagen op onze neuzen, tijd om verkoeling te zoeken in de tuin van opa en oma. Het is een heerlijke dag. We krijgen zin in ijs en lopen met Mia in de buggy naar het dorp voor een echt Italiaans ijsje. Mia heeft nog nooit een ijsje op, wel eens een keer een likje gehad. Vandaag krijgt ze één bolletje aardbeienijs in een hoorntje, een klein beetje tegen mijn gevoel in, want SUIKER, maar het is warm en ik heb zo’n leuke ketting gehad! Vol trots pakt ze haar ijsje aan. ‘Lekker ijs’ zegt ze. Ik en het ijsje smelten.

We lopen naar buiten om een plek in de schaduw te zoeken waarbij we langs een stel komen dat ook van een ijsje geniet. De vrouw vindt het nodig om op erg harde fluistertoon te fluisteren dat zij echt nooit aan haar kinderen een ijsje heeft gegeven, ongezonde opvoeding. Ik kijk haar aan, maar kan echt niets bedenken op dat moment om tegen haar te zeggen. Waarom vindt zij dat ze het recht heeft zich te bemoeien met het allereerste ijsje van mijn dochter? Boos loop ik door en doe mijn beklag bij mijn moeder. Ze kijkt me aan en schiet in de lach, ‘ik zou daar ook zo boos om zijn geworden vroeger’. Denk maar zo, ‘Arme kinderen, dat ze nooit een ijsje kregen'. Ziezo!

7 jaar geleden

Ik vind het zelf ongezond als je je kind helemaal van alle suikers zou onthouden... En blijkbaar heeft de dame in kwestie voor zichzelf ook hele andere principes, gezien ze zelf ook lekke van een ijsje zat e smullen. Niks van aantrekken. Zolang ze niet met ijs ontbijten is er niks mis met af en toe een ijsje eten!

7 jaar geleden

Echt waar bemoeien ze zich mee. En dan ook net hard genoeg dat jij t hoort, bah! Een kind mag af en toe ook wel ff genieten en wat lekkers hebben! Hoop dat jullie er toch nog allemaal van hebben kunnen genieten ^^

7 jaar geleden

Oh ik zou echt woest geweest zijn, vooral om het veroordelende.. En dan zo'n flauwe manier door het nét even zo hard te zeggen zodat je het hoort. Zulke types kunnen gewoon een leuk geluksmomentje compleet verzieken. Blijkbaar is het tegenwoordig normaal om maar alles wat in je opkomt er maar uit te flappen. En als het nou eens om positieve opmerkingen ging, maar nee, dat negatieve.. Bah!! Gelukkig hebben jullie duidelijk van de dag genoten samen, daar gaat het uiteindelijk om!

7 jaar geleden

Ik dacht van de week nog: wáár is het fatsoen gebleven om sommige negatieve opmerkingen niet gewoon óf voor je te houden, óf niet zo hard te zeggen zodat degene waarover het gaat het hoort?? Waarom moet het altijd zo hard gezegd worden tegenwoordig, dat het gehoord wordt?? Jeetje. Tenenkrommend van die vrouw. In inderdaad irritant als je op dat moment even geen back-in-your-face-opmerking weet.