Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Geroddel op het schoolplein

Ik had mijn eerste kennismaking met Caspers kleuter juf amper achter de rug toen het begon; een moeder van een jongen van de peuterspeelzaal kwam naar mij toe en zei: “Is dat de kleuter juf van Casper? Ik heb gehoord dat ze heel streng is! Een vriendin van mij zei dat tegen mij en het schijnt dat alle moeders over haar klagen. Ik hoop dat mijn zoon niet bij haar komt!”

Wat heb ik nou weer aan mijn fiets hangen!? Dacht ik. In de weken daarna heb ik bij een aantal andere peuterspeelzaal moeders, die al oudere kinderen op de bijbehorende basisschool hadden gevraagd wat zij er van dachten. “Nee joh, die is hartstikke lief!” zei de een en de ander zei zelfs; “Veel te lief! Ik ben blij dat de mijne in de andere groep komt want die juf is wat strenger!”

Ik besloot maar gewoon af te wachten en te wachten met conclusies trekken totdat ik de juf wat beter zou kennen. Casper vond al snel zijn draai in de kleuterklas en als ik er naar vroeg zei hij altijd dat de juf erg aardig was. Toch bleef de opmerking van die moeder in mijn hoofd rondspoken. Ik besloot daarom elke gelegenheid aan te pakken om er achter te komen of de juf nou een kenau was of toch gewoon een goede juf. Ik kreeg mijn eerste kans toen de ouders gevraagd werden om tegen kerst de school te komen versieren. En al snel stond ik tussen een tweetal moeders die het over het betreffende onderwerp hadden; de juf! Volgens moeder A was ze erg onvriendelijk, koud, lette ze niet goed op en trok ze bepaalde kinderen voor. Moeder B beaamde dit. Na even te hebben geluisterd realiseerde ik me dat moeder B een beetje een “meeloop-moeder” was; ze zei overal “ja” op, maar voegde niet echt iets toe aan het gesprek. En toen bedacht ik me dat moeder A best wel eens de betreffende vriendin van de moeder van de peuterspeelzaal zou kunnen zijn; zelfde leeftijd, zelfde type, wonend in dezelfde wijk.

Thuis gekomen haalde ik Facebook erbij en typte de namen van de twee moeders in en ja, het bleken inderdaad grote vriendinnen.

Het kind van moeder A zit nu in een andere groep en eigenlijk heb ik sindsdien van niemand meer klachten gehoord over de juf. Inmiddels help ik iedere week een middag mee op school en heb ik zelf ook niets vreemds gemerkt. Sterker nog, ik hoorde gisteren nog twee moeders zeggen hoe blij ze waren met de juf. Ze prezen haar duidelijkheid en overzicht. Oké, natuurlijk heeft ze wel wat eigenaardigheden, maar wie zou dat niet hebben als je iedere dag voor een klas met 30 kleuters staat!? Ik zou er zelf helemaal dol van worden!

Wordt er bij jullie op het schoolplein wel eens geroddeld over de juf of meester van jouw kinderen?

10 jaar geleden

Tja over elke juf of meester valt wel iets te zeggen denk ik. Wij hebben ook een juf. Die was zwanger en ik vond ze verschrikkelijk. Niet aardig tegen de kinderen, kortaf tegen ouders. Tja ik was totaal niet blij om mijn tweeling bij haar achter te laten. Na haar zwangerschapsverlof zagenv wij het als ouders zwaar in, ze kwam terug. Maar ws heeft alle hormonen haar partern gespeeld want nu is ze heel lief. Er is dus ook over gepraat met ouders onder elkaar. Ik noem het niet echt roddelen, want je wilt t beste voor je kinderen.

10 jaar geleden

Leuke blog! Het roddelen over de juf valt bij ons wel mee.Ik probeer wel altijd mijn eigen oordeel te vellen, maar ik kan begrijpen dat je sommige dingen toch in je achterhoofd hield. Geweldig dat je die conclusie over die 2 moeders hebt kunnen trekken...waar Facebook al niet goed voor is!:)