Snap
  • Kind

Geen warme thee, maar een plas

Ik vergat de luier van mijn dochter om te doen voor het slapen gaan en beschuldig mijn vriend van een natte plek op de bank.

De hectiek van mijn werkende leven dringt nu ook door in het slaapritueel. Meestal wordt Mia in bad gedaan en in haar pyjama en slaapzak gehesen door mijn vriend. Deze avond vond ik het leuk om haar in bad te stoppen en lekker veel gedichten voor te lezen over 'Mol', 'Vis'  en 'Nijnen' waarmee Mia konijnen bedoelt (uit het boek 'Ik leer je liedjes van verlangen en aan je apenstaartje hangen'). Na het afdrogen, maakte ik van Mia een 'oliebol' door haar lekker in te oliën en trok haar slaapkleren aan. 

Zo goed als elke avond geef ik Mia de fles en ondertussen knuffel ik haar plat. Ik zette haar beneden op de bank en maakte haar slaapfles klaar. Toen ik haar optilde om op schoot te nemen was het helemaal warm en nat onder haar billen. Ik roep geïrriteerd naar Arthur, 'Tuur, heb je net warme thee over de bank geknoeid? Ruim dat dan op, nu moet ze een nieuwe pyjama aan!' Uit de keuken kwam een ontkennend gebrom. En ineens bedenk ik me: 'Nee ik ben vergeten een luier aan te trekken. Welke moeder vergeet nou z'n kind een luier aan te trekken?!'. Ik voelde me vijf minuten intens dom. Nu kunnen we erom lachen en een luier vergeten? Zeg nooit nooit, maar de komende weken gebeurt mij dat niet.

8 jaar geleden

Ja hoor, zo deed mijn vriend laatst een trui met een grote kol omgekeerd bij Mia aan omdat hij dacht dat het een jurkje was ;-).

8 jaar geleden

Hopelijk lag hij wel lekker te slapen. En nu dus twee keer checken of je het licht wel uitgedaan hebt ;).

8 jaar geleden

Zo wil ik ook wel een vergeten om het rompertje weer dicht te doen... Ach ja, hebben we vast allemaalwel eens dit soort dingen. Wel weer een leuk verhaal ;)

8 jaar geleden

Ah, relax mama! Zulke dingen overkomen de beste ;). Ik bracht kleine man laatst naar bed en toen mijn vriend een uur later boven kwam om iets te pakken zegt hij 'waarom heb je het licht op zijn kamer niet uitgedaan?'. Arm vriendje moest in slaapvallen in het volle licht. Domme domme mama! ;)