Snap
  • Kind

Geen wachtwoord, geen speelafspraak

Wat een goed idee! Een wachtwoord wanneer je kind wordt opgehaald door een andere ouder.

Wie heeft niet dat je kind wordt opgehaald door een andere moeder of vader, omdat ze na school gaan spelen (ruzie maken, vriendjes worden, knutselen en ranja drinken). Natuurlijk wel duidelijk van tevoren goed afgesproken.

Nu mijn dochter de leeftijd heeft bereikt dat het bij een ander in huis altijd toch wel leuk is, en dat je daar wellicht lekkerder eten krijgt dan mijn dagelijkse hap, gaat ze af en toe direct uit school met een vriendje of vriendinnetje mee, of eet tijdens de middagpauze een broodje/pannenkoek/een halve kip/de kanarie van de buurman, bij iemand anders thuis. 

En vice versa, met regelmaat hebben wij eters/overblijvers/speelvriendjes en bankhangers. 

Nu ken ik de ouders van haar speelmaatjes persoonlijk goed, maar toch, er zal maar eens een leipo tussen zitten die zegt "Ga je met ons mee spelen? Wij hebben kittens, puppies, teddyberen een en levensechte Gruffalo", de kinderlokkers anno 2016 zijn wat dat betreft nog steeds zo bedrijvig als in mijn jeugd in ehhhhhmmmm, ergens in de jaren 70. 

En natuurlijk ook in openbare plekken, zoals speeltuinen, parken, strand, bos, noem maar op.

Dus nu hebben we een wachtwoord (ja, daaaag, dat ga ik dus hier lekker niet vertellen :-)). 

De mama of papa of oma of opa of wie dan ook met wie mijn dochter naar huis meegaat, moet op verzoek van mijn dochter het wachtwoord zeggen.

Weten ze het wachtwoord niet, of zeggen ze totaal iets anders. Dan blijft mijn dochter bij juf, of gaat ze heeeeel hard gillen als het op een plek is, anders dan school. Simple as that.

En het werkt. Godzijdank heeft ze nog niet hoeven te gillen, maar het wachtwoord vraagt ze nu aan iedereen, anders dan mijzelf, mijn man, oma en tante. 

Misschien licht overdreven, maar tja, het zal je kind maar zijn die valt voor de "Kom eens kijken naar mijn puppies".......

8 jaar geleden

nee hoor, de kanarie van de buurman is niet opgegeten, maar zijn konijnen en schildpad wel :-)))

8 jaar geleden

Best een goede eigenlijk! Dit ga ik zeker onthouden mochten wij in die fase komen! Ooh, super leuk geschreven trouwens! Ik hoop voor de kanarie van de buurman niet dat dit gebaseerd is op een waar gebeurt verhaal!

8 jaar geleden

Op zich slim en al helemaal handig dat je dochter ook echt dit wachtwoord wil weten voor ze met iemand meegaat. Ik zie me zelf nu alleen wel al lopen straks als ons zoontje naar school gaat met een boekwerkje waarin alle namen van vriendjes met bijbehorend wachtwoord staat. Uiteraard voorzien van een dik slot, en goed oplettend dat ik dit boekje nooit kwijtraak! ;)

8 jaar geleden

Slim! Ik vind het ook helemaal niet overdreven en ik ga hem proberen te onthouden voor over een paar jaar... Better safe than sorry!