Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Gebruiksaanwijzing naar de stad met kinderen

Gebruiksaanwijzing voor naar de stad met je kinderen o zo gezellig maar soms.... Een inkijk op mijn middagje stad

kom we gaan naar de markt zeg ik tegen mijn dochter.

Stap 1 : het vertrek

Sokken, schoenen en jas aan het begint vandaag al met de sokken die wilt ze niet aan want die zijn te "hoog" mama's poging word ook niet gewaardeerd woest trekt ze haar sokken uit en loopt mokkend weg. Na wat gepraat en gedreig van mijn kant zijn de sokken aan inmiddels 10 min. Verder! Ondertussen terwijl dit gebeurt ligt mijn zoon heerlijk te drinken bij mij kun je nagaan hoe dat eruit ziet een dwarse peuter met een moeder die haar duidelijk probeert te maken dat Ze toch echt sokken aan moet terwijl haar zoon met de borst in zijn mond zijn maaltijd naar binnen werkt!

De jas en de schoenen volgen gelukkig vlot ze heeft er zin in! Kinderwagen moet naar beneden ( woon in een flat) met iedereen in de startblokken sjouw ik het ding naar beneden en buiten adem ren ik de trap weer op om mijn kinderen op te halen.

Laatste check heb ik alles sleutels portomonee? Ja Lets go! Met mijn Zoontje op mijn arm en mijn dochter stapje voor stapje van de trap af lopend kunnen we nu daadwerkelijk weg:)

Stap 2: buiten

Lekker weer zonnetje schijnt we voelen ons goed we lopen richting de stad normaal gesproken tochtje van 5 min. Maar meestal ben ik er wel met 30 min. We trotseren namelijk 2 speeltuinen en een kinderboerderij en in 1 van die MOET er natuurlijk gekeken worden. Uitgelaten rennend en lachend springt mijn dochter op alle toestellen en alles moet natuurlijk in 3-voud worden laten zien :)

Onderweg fascineert ze zich voor elk vies ding wat op de stoep ligt wat is dat mama na 10 keer dingen hebben uitgelegd ben ik er klaar mee hup opschieten schat ze pakt mijn hand en we reached our destination!

Stap 3: de markt

Fruit, groente en vis dat gaat soepel bij elk kraampje krijgt ze wel een zoethoudertje en mijn zoon is inmiddels in dromenland!

Omdat ze zo behulpzaam is mama helpen tillen betalen en kiezen gaan we lekker een ijsje eten dan weer op weg naar huis!

Stap 4: terugweg

Bepakt en bezakt lopen we terug mijn dochter inmiddels moe van het lopen en rennen begint te mopperen daardoor word mijn zoon ook wakker en die heeft er ook weinig zin meer in met een vaart erin trekkend aan de hand van mijn dochter lopen we richting huis nog even de geitjes aaien en op de schommel en hup weer on our way!

Aangekomen eerst de kinderen naar boven en dan dat godsloeizwaar ding weer te trap op dit keer nog zwaarder door de boodschappen!

Op de bank plof ik neer en drink mijn koffie om mijn energie-level te increasen!

Dan komt mijn dochter bij mij op schoot kruipen geeft me een dikke kus en zegt mama ik vind je lief en alle inspanningen druipen van mijn schouders mijn zoon ligt tevreden te kirren naast me en zijn indrukken te verwerken!

Af en toe kost het zoveel moeite maar na dit laatste tafereel zeg ik tegen mezelf : morgen weer!!!

9 jaar geleden

Hi hi, heel herkenbaar! Ook die bovenwoning en dat gesleep met de wagen. Dat 'probleem' nu opgelost door de kleine vent in de draagdoek (of zak) te vervoeren. Voor de peuter moet bij langere stukken dan nog wel af en toe de wagen mee, maar voor stukjes als naar de bakker enzo kan dat onding lekker boven blijven en gaan we fluitend met elkaar naar buiten. Hij slaapt al snel in de doek en ik heb mijn handen vrij voor ons peuter en kleuter meisje. Het is heerlijk met elkaar op stap te gaan, hoe dwars ze soms ook kunnen zijn ;-)