Snap
  • Kind
  • familie
  • scheiding
  • Verleden

Gebroken #1

1994

Ik werd geboren in een klein dorpje in Gelderland.  Mijn ouders waren jong getrouwd en jong in verwachting van mij. Uiteraard zal ik hierover niet veel kunnen vertellen maar voor mijn moeder was dit een onstuimige tijd. De relatie tussen haar en mijn vader ging niet goed en toen ik net 1 was zijn mijn ouders uit elkaar gegaan.  Welk verhaal hiervan klopt weet ik niet want tja je hoort van twee kanten andere versies en in beide zal een kern van waarheid zitten. Wat ik wel weet is dat mijn moeder toen mijn vader weg was haar spullen heeft gepakt en is weggegaan naar haar ouders, mijn opa en oma dus. 

1995/1996

Tijdens de periode dat ik de waterpokken kreeg ontstond er een hele vreemde plek onder mijn oog. Dit viel mijn moeder op en dit was het begin van een hele reeks ziekenhuis bezoeken. Ik woonde bij mijn opa en oma, deze hebben destijds veel zorg op zich genomen in verband met de politieopleiding die mijn moeder deed. Hierdoor was ze alleen de weekenden thuis. Helaas zag ik in deze tijd mijn vader en die kant van de familie heel weinig omdat er heel veel ruzies waren over alimentatie en dergelijke. Dit deed mij pijn want waarom mag ik mijn papa niet zien. Ik weet wel, en dat is denk ik zoals ze noemen een trauma, dat er een afspraak was waar mijn opa en oma (ouders van mijn vader) mij op mochten komen halen. Op het moment dat ze er samen met mijn tante waren werden ze de deur gewezen. Ik stond daar als klein meisje verdrietig en hoopvol voor het raam maar mocht helaas niet mee. 

1998

Na 3 jaar bij mij opa en oma te hebben gewoond die de volledige zorg op zich hadden genomen, was mijn moeder klaar met de opleiding en had ze een nieuwe vriend. Hier woonde zij al, en later kwam ik ook in te wonen in het appartement van de nieuwe vriend van mijn moeder. Ik weet nog wel dat dit een heel groot appartement was waar een mooie skyline te zien was vanuit het raam. Hier hebben we naar mijn weten niet lang gewoond want we verhuisden al snel naar een rijtjeshuis in dezelfde straat als mijn (stief) opa en oma.  

1999

Het jaar dat mijn halfzusje geboren werd. Ik had nog een zusje van mijn vaders kant maar helaas zag ik deze niet veel omdat ik niet vaak naar mijn vader mocht. Ik weet nog dat ik destijds (Ik was 5 jaar) de naam van mijn zusje heel moeilijk vond. Ik vroeg dan ook vaak wat is haar naam ook alweer. Dit was niet omdat ik jaloers was maar helaas dachten mijn moeder en stiefvader dit wel en waren ze vaak boos op me. Dit jaar is ook het jaar dat mijn moeder en stiefvader een beslissing namen die mij leven overhoop zou gooien. Voor het werk van mijn stiefvader moesten we verhuizen naar Duitsland. En nee niet aan de grens, maar in het meest noordelijke puntje van Duitsland. Dit zou betekenen dat ik mijn andere familie nog minder zou zien.

Wat er verder tussen mijn moeder en vader is gebeurd is tussen hun. Ik heb de brieven gelezen en ik werd vooral (in mijn opinie) als dwangmiddel gebruikt.  Ik mocht alleen maar naar mijn vader als hij alimentatie zou betalen. Ik was ondertussen al 6 en ik had totaal geen band met de man die dicht bij mij hoort te zijn. Wel waren er thuis veel spanningen want volgens mijn moeder was ik niet normaal en terroriseerde ik mijn zusje. Nu ik ouder ben en zelf kinderen heb zie ik dat dit gewone ruzies waren. Echter werd ik vaak als jaloers bestempeld. Ik voelde me het zwarte schaap. En als kind van 7 voel je je dan behoorlijk eenzaam. Ik zat vaak op mijn kamer en probeerde zoveel mogelijk met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. In de vakanties mocht ik soms een weekje naar mijn vader. Ik moet hier wel bij vermelden dat dit zeer vermoeiend was. Het was namelijk een reis van bijna 8 uur. 

2003

Mijn moeder en stiefvader besloten weer terug naar Nederland te gaan en zo kwamen we in een klein dorpje te wonen. Ik kwam wederom op een nieuwe school te zitten. Weer iets waar ik nieuw was en het gevoel had er niet tussen te horen. Iedereen had al jaren met elkaar in de klas gezeten en daar was ik dan als nieuweling. Ik werd dan ook veel gepest. Heel veel gepest. Ik voelde mij zo eenzaam. Ik ben hierover wel altijd heel open over geweest tegenover mijn ouders maar thuis was het niet veel beter. Ik had veel ruzies met mijn zusje.

2005

Mijn ouders besloten dat er iets niet goed zat. Ik kan me niet veel herinneren maar ik kan me wel herinneren dat ik ruzie kreeg met mijn zusje in de auto omdat ze me continu aan het vervelen was. Op dit moment begint mijn moeder te schreeuwen dat ze het niet meer kan. Ik bezorg haar teveel stress en ik zorg ervoor dat mijn moeder paniekaanvallen krijgt. Dit krijg je dan te horen als 11 jarige. Ik wist niet wat ik verkeerd had gedaan. Die avond zaten we op de bank en kreeg ik te horen dat ik niet meer bij mijn ouders kon wonen want ik zorgde voor teveel ruzies en zorgde ervoor dat mijn zusje onzeker word. Die avond heb ik  mezelf in slaap gehuild. Ik had het idee dat ik niet goed genoeg was voor mijn ouders......

3 jaar geleden

Fijn hé zulke “moeders”