Snap

Foto's kwijt: wat een drama!

Hoe een geweldig sinterklaascadeau een probleem werd... dochter verdrietig en papa & mama in de stress

Ik ben gek op foto's maken (sta er dus zelden zelf op) en probeer steeds net even een andere hoek te vinden van waaruit een foto nog mooier kan worden. Diezelfde foto-hobby leek overgeslagen te zijn op zowel mijn oudste zoon als mijn dochter. Wat waren ze dolgelukkig toen ze allebei van Sinterklaas een Nikon-cameraatje kregen. Mijn dochter een roze exemplaar met bijbehorend tasje. Van haar nieuwe baby-broertje werden natuurlijk foto's gemaakt (niet altijd even scherp natuurlijk, maar wel echt van haar!) en ook als we een uitstapje maakten, mocht haar camera mee. Zo ook toen we hadden afgesproken een moeder-dochter uitje te maken naar Dierenpark Amersfoort. Die keer had ik zelf niets meegenomen en was zij de enige die foto's maakte, in het dinobos, van ons samen in de speeltuin en van al haar favoriete dieren. Hartstikke leuk! Maar niet lang daarna... reageerde haar cameraatje niet lekker meer. Ach, het was maar even en daarna weer in orde. Dachten we. Maar opeens... reageerde haar fotokaartje niet meer! Zelf was ze helemaal ontdaan, superverdrietig, want ze kon haar cameraatje niet meer gebruiken en geen foto meer terugkijken. Maar mama ook. We hadden nog nooit iets van het kaartje opgeslagen! En daar krijg je op zo'n moment ineens gigantisch spijt van. Dus bij deze een tip: laat nooit foto's te lang op alleen een SD-kaartje staan! (you never know what can happen) Ik ging gelijk angstvallig van één van mijn eigen fotokaartjes gauw alle foto's overzetten op de computer van net na de geboorte van onze jongste. Maar ja, wat te doen met het fotokaartje van dochterlief? De camera vroeg om formatteren... maar dan ben je alles kwijt! Op de laptop werd het kaartje niet eens meer herkend! Nu is mijn man best handig met computers, maar ondanks zijn verwoede pogingen kreeg ook hij niets gedaan. En het zouden toch haar allereerste zelfgemaakte fotootjes zijn, die we dan voor altijd kwijt waren. Dit was echt flink balen!! Tijdens het zoeken naar een oplossing stuitte ik op internet op Recoverfab, een bedrijf in Duitsland dat precies dit soort problemen kan oplossen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en de hoop dat het goed zou komen ook! Na een berichtje waarin ik ons probleem uitlegde ontvingen we algauw een reactie terug. Dhr. Leopold Hiersche gaf de gegevens om ons SD-kaartje op te kunnen sturen en stuurde keurig een bericht toen het bij hem binnen was. Nog geen drie uur later kreeg ik een mailtje dat hij zo goed als alle foto's en filmpjes (die had ze ook een paar keer gemaakt) had kunnen redden. Wat een opluchting!!

Ik wilde het hier even laten weten dat dit op deze manier kan, mogelijk dat het een probleem is waar jullie ooit ook tegenaan zouden lopen (maar voorkomen is nog beter natuurlijk)!  

6 jaar geleden

Hier wilde zoon jammer genoeg 1 foto wissen en had toen per ongeluk heel zijn kaartje gewist. Balen, maar niks aan te doen. Wel jammer want er stonden nog veel foto,s op van toen hij kleiner was. Was oma haar oude fototoestel