Snap
  • Kind

Flik Flak horloges: vrolijk, veilig én educatief

Mama... hoe lang nog? Over een uurtje... wanneer is dat dan? Tijdsbesef bij kinderen begint al rond de drie jaar, maar op dat moment is tijd voor hen nog een groot raadsel. Dit zorgt soms voor lastige vragen zoals: hoe lang duren tien minuutjes? Stap voor stap leren kinderen meer over het ruime begrip 'tijd', maar soms kan je hier best wat hulp bij gebruiken.

Uit passie om kinderen al op jonge leeftijd op een leuke, speelse manier te ondersteunen/stimuleren in tijdsbesef is het horlogemerk Flik Flak in 1987 ontstaan. Flik Flak is een merk van de Zwitserse Swatch Group en behoort daarmee tot de grootste horlogemaker ter wereld met passie voor horloges met hoge kwaliteit. Een horloge voor kinderen moet namelijk niet alleen duidelijk de tijd weergeven, maar ook mee op avontuur kunnen gaan. Ravotten in de natuur, spelen in het zwembad en klauteren in de bomen, een Flik Flak horloge kan ieder avontuur aan en zorgt dat een kind zich nergens zorgen over hoeft te maken. Terwijl de modder uit de haren wordt gespoeld onder de douche, gaat het horloge met textielen band (in een sok) namelijk zo mee in de wasmachine op 40 graden…allebei fris en fruitig voor nieuwe belevenissen!

LEERCONCEPT

Voor de allerkleinsten heeft Flik Flak vrolijke horloges met een avontuurlijke print waarin kinderen zich helemaal kunnen inleven. Daarnaast biedt de wijzerplaat van deze horloges het leerconcept van Flik en Flak. Flik en Flak zijn broer en zus. Flik is de grote broer met de lange benen en Flak is het kleine slimme zusje. Ze hebben verschillende hobby’s en interesses, maar één ding hebben ze gemeen: Seconden, minuten en uren vinden ze geweldig! Flik en Flak laten je zien hoe gemakkelijk klokkijken is!

MAAK KENNIS MET FLIK EN FLAK

Met zijn lange benen is het de taak van Flik om de minuten aan te wijzen. Hij neemt om de 60 seconden een stap vooruit. Als hij één keer rond de wijzerplaat is gestapt, is er een uur verstreken. Daarna is het de beurt aan Flak: ze springt vooruit om het volgende volledige uur aan te wijzen. Flik vindt het niet erg dat Flak altijd als eerste afgelezen wordt. Hij heeft immers goede manieren: "Ladies first!", zegt hij. Het leerconcept van Flik en Flak maakt klokkijken toegankelijk en leuk. Zij bevinden zich dan ook in ieder horlogedoosje van Flik Flak op een kartonnen oefenklokje en op verschillende tijdsspelletjes op www.flikflak.nl.

OOK VOOR OUDERE KINDEREN

Voor de oudere kinderen heeft Flik Flak horloges met een meer volwassen uitstraling. Op de wijzerplaat krijgen de kinderen nog wel ondersteuning voor het oefenen met klokkijken. De kleuren van de uren en minuten zijn namelijk afgestemd op de kleuren van de wijzers.

ONTDEK DE WERELD VAN FLIK FLAK

Ontdek de wereld van Flik Flak vol educatieve spelletjes, leuke kleurplaten en sprekende horloges voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën op www.flikflak.nl. Daar lees je tevens meer over de kwaliteitscontrole wat er voor zorgt dat het horloge veilig is voor kinderen.

Muffin05's avatar
7 jaar geleden

Toch wel hoor, ik kan me niet herinneren dat ik er 2 poppetjes op had, gewoon 2 gekleurde wijzertjes (maar de mijne is ook al 28 jaar oud)

Sandraatje86's avatar
8 jaar geleden

Wat leuk dat deze horloges nog steeds bestaan zeg. Ik ken ze nog van vroeger en was er zoo blij mee toen. Leuk om aan mijn zoontje te geven tegen die tijd.

's avatar
8 jaar geleden

Erg leuk cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag of voor de komende feestdagen! Is in ieder geval echt iets voor mijn kleine meisje.

Momo's avatar
8 jaar geleden

Puzzel

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.