Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Fietsvakantie met de kids!

Tegenwoordig zijn fietsvakanties voor gezinnen in trek! Met de nodige spullen voor de fiets kan je met elk soort fiets op fietsvakantie.

Rol van het gezin

De gezinsvorming en de samenstelling van een gezin is ten opzichte van de vorige generaties drastisch veranderd. Van gezinsvormen zoals co-ouderschap na een scheiding, LAT-relaties waarbij de ene partner zich in het buitenland bevindt en de samengestelde gezinnen met stiefouders was er ongeveer veertig jaar geleden nog geen sprake. Dat heeft er echter voor gezorgd dat er alles aan gedaan wordt om de rol van het gezin hoog in het vaandel te dragen.

Het functioneren van een gezin -al dan niet samengesteld- is namelijk heel belangrijk zodat er een hechte en intens band kan ontstaan tussen ouder en kind en tevens goed voor de ontwikkeling van het kind.

Dit kan bijvoorbeeld door als gezin samen dingen te beleven en leuke activiteiten te doen: samen op culturele uitstap, naar het speelplein om naar hartenlust te ravotten, naar een leuk festival voor jong en oud, naar de kinderboerderij of eenvoudigweg een leuke fietstocht! Het samen beleven van gebeurtenissen versterkt de banden en heeft een positieve invloed op de gehechtheid van het gezin.

I want to ride my bicycle! Tegenwoordig zijn fietsvakanties voor gezinnen in trek! Met een bagagekar of bagagedrager met daarop o.a. een tent, een slaapzak, een slaapmat, voldoende kleding, de nodige reparatiespullen voor de fiets, een EHBO-setje voor noodgevallen, persoonlijke verzorging en voldoende voedsel kan je met elk soort fiets op fietsvakantie. Inderdaad, zelfs die oude stadsfiets of die mountainbike die je al eeuwen in de garage hebt staan, zijn ideaal voor deze sportieve en vooral goedkope vakantie hoewel enkele vaders hier misschien de perfecte gelegenheid zullen zien om een nieuwe racefiets te kopen, maar ook met deze fietsen.

Tijdens een fietsvakantie doet men samen aan sport en ziet men veel meer van de natuur, maar het is ook oppassen geblazen en aangeraden om fietshelmen voor ieder aan te schaffen. Veiligheid eerst!