Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Favoriete merken en handige tips?

Voor mijn babyuitzet heb ik veel verschillende spullen uitgeprobeerd van verschillende merken. Misschien handig voor een nieuwe mama!

Welkom in de wereld van de babyspullen en lang leve het internet. Toen ik zwanger raakte heb ik me verbaasd over de hoeveelheid info (lees: reclame) die je krijgt zodra je wereldkundig maakt dat je zwanger bent. Ik ben een "eigenwijze" mama en heb veel dingen gekocht en uitgeprobeerd, sommige met eindbestemming prullenbak of Marktplaats. Mijn ervaringen kunnen nog best een rondje mee, dus ik heb er wat opgeschreven.

Flesjes

ik denk dat ik wel 10 soorten heb geprobeerd, de één nog beter tegen het spugen en de krampjes dan de ander. Wat bij mij wonderen deed: een gewoon Kruidvat recht-toe-recht-aan flesje met de juiste speen en rustige met tussenpozen (en gelijktijdig boertje) laten drinken. Ik geloof niet in het voorkomen van krampjes met een bijzondere fles. Krampjes zijn een gevolg van het moeten aanpassen aan voeding, hoe die in de buik kwam maakt dan toch niet uit? Toen we overgingen op alleen pap heb ik de Beaba flessen ontdekt met een grote opening om te vullen: fijne uitvinding!

Luieremmer

Doen! Het kost wat (ook de vulling) maar het sluit goed af, zorg voor geurloos wegwerken van vieze luiers, super!

Draagdoek

Super als je een goede hebt gevonden! Ik had een Monkey Sling - een onding, je baby zakt er helemaal in weg en hij draagt niet fijn - een gewone draagdoek - heerlijk als je baby klein is, fijn voor de baby, fijn voor mama, kost wel wat kennis van het goed omknopen - en een Baby Bjorn - ook een superding, vooral als je wilt wandelen (in de bergen etc) met een lendesteun.

Drinkbekers

Tuitbekers vind ik alleen fijn van Mepal, de meeste andere merken lekken of kunnen makkelijk open. Philips Avent oefenbeker: knappe baby van 8 maanden die het voor elkaar krijgt daar uit te drinken (door met je lippen de bovenkant in te drukken)! Nuby tuitbeker, je moet flink buiten op de tuit om te drinken. Veel te moeilijk!

Kinderbordjes

Koop een variant met opstaande rand (bijvoorbeeld bij Ikea) zodat het eten er niet makkelijk af kan vallen of af kan worden geschoven (als je kleintje er geen zin in heeft!)

Sterilisator

Handig, maar wist je dat je vanaf 3 maanden ook kunt volstaan met gewoon afwassen of flessen en spenen in de vaatwasser schoonmaken? Uitkoken in een pan gaat best prima!

Speentjes

Wij zweren inmiddels (na Philips Avent, Hema, Kruidvat merk) bij Difrax. Voor mijn dochter de combi (kun je lekker alle kanten op in je mond doen) en de varianten voor dreumes en peuter zijn semi-gevuld en dus bestand tegen bijten of zelf geheel gevuld (bijna onverwoestbaar door scherpe peutertandjes). OK, beter is geen speen, maar nog altijd beter dan een duim, die kun je namelijk niet weggooien op een geschikt stop-tutten-moment.

Tandpasta

Op advies van de tandarts: Elmex voor 0-5 jaar met pepermunt smaak. Tandpasta's met zoete smaken maken de overstap naar een gewone tandpasta veel moeilijker, en waarom moet alles zoet smaken als je klein bent?

Babyfoon

Wij kochten in eerste instantie een "gewone" babyfoon, maar ik ben uiteindelijk overgestapt op een Luvion met beeld. Kost wat, maar dan heb je wel wat! Het heeft ervoor gezorgd dat ons meisje niet hoefde te huilen als ze uit bed wilde, wij zagen wel als ze wakker was en zodra ze wat onrustig werd ging ik haar uit bed halen.

Kleding

Spijkerbroeken: Name it! Fijne modellen en stretch! Rompertjes: stretch van de Hema. Voor leuke sportieve kleding en vooral leuke (niet doorsnee) badkleding: ga eens naar Decathlon. Daar hebben ze voor kleintjes fijne sportieve softshelljassen, badslippers, zwemvleugeltjes en leuke sportkleding. Betaalbaar en niet iedere peuter loopt ermee. 

Tot zover mijn inspiratie vandaag.....wie weet nog een deel 2. 

9 jaar geleden

Hi Kirsten! Grappig wat je schrijft, klopt, Hema rompers zijn soms wat vreemd aan de maat, maar die van H&M vind ik kwalitatief niet zo fijn. Ieder zijn mening, wie weet kan een andere mama daar ook iets mee. Bedankt voor je reactie!

9 jaar geleden

Klopt Erika, bedankt voor je toevoeging! Mijn blog was ook niet bedoeld als de enige juiste hoor, ieder kind en iedere mama verschillen natuurlijk ook! Bij ons worden luiers apart ingezameld dus is die emmer dubbel handig. Fijn dat je jouw ervaring ook deelt!

9 jaar geleden

Grappig dar inderdaad iedereen zijn eigen voorkeur heeft. Ik vind hema rompers juist onhandig. Mijn dochter is erg klein voor haar leeftijd en die combi maten past ze dus eigenlijl nooit. Of te klein of te groot, ze zit er na een groeispurt altijd net tussen in. Daarom liever die van h&m dat zijn enkele maten waardoor ze ze gewoon altijd past. Wij hebben haar gewoon aangeleerd om de tuitbeker niet op zijn kop te houden dus elke beker voldoet. Stereliseren zijn we op een gegeven moment ook mee gestopt. Maar onze magnetron was te klein voor de sterilisator dus die zit nog nieuw in de doos. Alles altijd uitgekookt tot een maand of 5 oud denk ik. Zoals ieder kind verschillend is met voorkeuren de ouders dus ook.