Terug
Blog header image

Fashionable peuters?

Tegenwoordig lijkt het op socialmedia wel alsof elke peuter is gestyled door Vogue magazine. Kunnen ze nog even kind blijven alsjeblieft?

"Dat lijkt me nou echt leuk, om je kind aan te kleden" verzuchten mijn jongere collega's vaak, als ze zich vergapen aan alle schattige kinderkleding. Natuurlijk is het leuk om te shoppen voor je kind, dat geef ik direct toe, maar een kind is meer dan een levende aankleedpop. Toch moet ik toegeven dat ik er erg van geniet als mijn meisje haar leuke nieuwe jas aan heeft met haar bontkraagje. Ze lijkt net een koninging met haar manteltje. Zo schattig! 

Maar er zijn ook genoeg dagen dat ze eruit ziet als pipi langkous. Veel kleuren en nog meer prints. Want als je zo klein bent kan dat gewoon. Who cares of je peuter er wel helemaal fashion verantwoord bijloopt? Ik niet! 

Het duurt nog maar heel even en dan krijgt onze peuter zelf een mening over wat ze aan wil en wat niet. Het compromis zal ook niet altijd even stylish zijn als dat ik dat graag had gewild. Zal haar voorkeur roze zijn, glitters of toch liever alleen maar broeken? Wie zal het zeggen. Tot die tijd zal ik haar kleden in alle kleuren van de regenboog, want nu kan het nog en bovenal wil ze het nog. Ja mijn kleine regenboogje mag dan niet zo stylish verantwoord zijn, kleurrijk is ze in ieder geval. 

Mijn vraag aan jullie: hoe zie jij je kind het liefst gekleed gaan? En hebben ze er zelf iets over te zeggen of bepaal jij? 

Annemiek2
7 jaar geleden

Ik heb er nog wel wat over te zeggen maar er zijn ook momenten waarom zoonlief heel duidelijk een andere mening heeft. Nou goed dan doen we dat andere truitje of broekje. Geen probleem van maken anders krijg ik hem bijna niet aangekleed. Het maakt me wel in zoverre uit dat het geen wat hij aan heeft toch wel een klein beetje bij elkaar moet passen en het moet heel zijn.

Anoniem
7 jaar geleden

Ik vind het leuk hoe je je dochter kleed! :) Die van ons kan nog niet aangeven wat hij wel en niet wil. ER zijn wel een paar shirtjes waarbij hij naar de print grijpt en die doe ik hem dan ook graag aan. Papa en ik verschillen soms wel een beetje in smaak. Papa houd van sportief en ik van netjes of hippe prints. Dus combineren we het lekker! Een sportief shirtje op een leuke print, of een net shirtje op een jogginsbroek. Uiteindelijk zijn we beide nog tevreden met het resultaat, maar als ons mannetje straks zelf gaat kiezen zal ik ook niet snel een probleem maken van wat hij aan wil. Als hij blij is ben ik dat ook! :)

Joycies
7 jaar geleden

Mijn ventje heeft daar nog niet een mening over. Ik kan hem echt alles aantrekken. Verder vind ik het leuk om hem heel verschillend te kleden... netjes, stoer, makkelijk. Laat ik het zo zeggen... Wij hebben geen vaste stijl.

Kirstenimolnen
7 jaar geleden

O echt Annemiek? Gaat hij nu al voorkeur krijgen? Wat grappig. Ja, ik wil ook wel dat het heel is. Maar ze heeft ook een broek waar ik een vlek niet meer helemaal uit krijg, verder is hij nog helemaal goed. Die krijgt ze aan naar de opvang. Daar wordt ze toch altijd helemaal vies, dan vind ik het niet zo erg als ze iets ouds aan heeft. Ze had één keer een maillot aan, na het spelen op de opvang was hij aan alle kanten helemaal stuk. Doe haar dan dus niet haar nieuwste kleren aan. Maar verder wil ik inderdaad dat ze er wel netjes bijloopt.

Kirstenimolnen
7 jaar geleden

Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat als ze zelf een voorkeur gaat krijgen. Hier zijn mijn man het over het algemeen wel eens. Er is één kledingstuk dat ik wel leuk vind en mijn man vreselijk. Het is een spijker overall. Het is erg jammer maar die blijft dus in haar kast. We moeten het wel eens blijven over hoe ze er uit ziet.

Kirstenimolnen
7 jaar geleden

Hier is het ook verschillend van dag tot dag hoor. Soms is het echt meisjes achtig en soms ook heel stoer. Het ligt er ook aan wat er schoon is, haha.

Kirstenimolnen
7 jaar geleden

Die harembroekjes zijn inderdaad heerlijk. Bij h&m hebben ze nu weer geweldige broekjes met leuke prints. Dan gaat mijn portemonnee meteen jeuken hihi.

Annemiek2
7 jaar geleden

Ja echt wel sommige truitjes worden gewoon uit mijn handen getrokken en opzij gegooid of er wordt tegenaan gemept. De ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer en er zijn ook echt wel dagen dat ik het niet hoef te vragen maar er zijn van die dagen...... ;).

TessK
7 jaar geleden

De oudste is net 2, maar heeft eigenlijk nog geen voorkeur. Ja, als ze haar jurken ziet hangen aan de kast dan wijst ze ernaar en zegt ze dat dat haar jurk is. Als ik dan vraag of ze die aan wil dan zegt ze altijd 'ja'. Maar echt voorkeur... Het hangt van onze dag af wat ik haar aantrek. Naar het bos vind ik een jurk niet echt een doorslaand succes hahaha! Maar ik bepaal. Wellicht is dat over een half jaar/jaar wel anders... En ik hou van jurken! Jurkjes bij baby's vind ik geen gezicht, dan ben ik weer boxpakjes fan. Maar zodra ze kunnen lopen.... Kan ook niet wachten tot mijn jongste gaat lopen. Heb een kast vol jurken!

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn pukje is nog maar net 6 maand, dus Mama beslist nog ;-) Toch kan ik me behoorlijk opwinden over de zogenaamde fashionpoppetjes....alsof ze zo de catwalk op moeten en vooral niet vies mogen worden. Heb een vriendin wiens dochter een verkleedjurk heeft van Frozen (meissie helemaal happy, blij) maar ze mag hem welgeteld 5 minuten aan hebben, dan moet ze weer in de pronk, Tuurlijk wil je dat de kleine leuk gekleed is, ik ook en dat doe ik ook. Bovenal moet het, naar mijn idee, praktisch, leuk/ vrolijk en functioneel zijn voor de kids. Maar ik zal haar op geen enkel vlak willen belemmeren in haar ontwikkeling en naar mijn idee doe je dat als ouder wel als je er op The Vogue-Way mee omgaat.

MamaVanJ&Y
6 jaar geleden

Ik kleed mijn kinderen eigenlijj ook best netjes aan. Beetje fashion.. maar nu heeft hij ook echt wel een voorkeur. En hij mag zich vaak zelf aankleden dus ook zelf uitkiezen. Combinaties waarvan ik dacht nee dat past echt niet, zien er dan toch eigenlijk wel leuk uit. Ik vind het belangrijk dat ze kunnen spelen en zichzelf vies maken. Maar dat mogen ze van mij ook in hun nette kleren.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!