Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Fantasienamen voor groenten / fruit?

Kinderen en eten is niet altijd een goede combinatie. Sinds wij boontjes 'groentenfrietjes' noemen en Broccoli 'boompjes' eten ze hier een stuk beter van hun groenten. Welke fantasienaam gebruiken jullie voor groenten of fruit?

10 jaar geleden

Eigenlijk gebruik ik geen fantasiewoordjes voor groentes, alleen groene balletjes voor doperwten ;-) maar groenten gaat er ook altijd makkelijk in bij mijn dochter, ze heeft meer moeite met het vlees...misschien daar maar een fantasienaam voor verzinnen? haha

10 jaar geleden

Sinds we het boek 'Dat lust ik niet' (Lauren Child) hebben geleend van de bibliotheek vinden mijn kinderen fantasienamen voor eten wel grappig, maar nodig om hen aan het eten te krijgen is het niet ;-) Dus a la Karel en Lola: oranje zuurstokjes van de planeet Jupiter (worteltjes), zeldzame groene toverballetjes (erwtjes)e.d.

10 jaar geleden

Broccoli zijn bij ons ook boompjes, maar verder. ..oja honing worteltjes, omdat onze jongste dol is op honing en ik de wortels daar een beetje mee zoet. Maar sinds vandaag hebben we een nieuwe. We grapten wel eens over mijn man als gert doperwt, dus toen we vandaag doperwtjes hadden zei mijn jongste, ik wil niet zoveel "gertappeltjes" eten!

10 jaar geleden

Heel grappig, hier noemen we de broccoli ook 'boompjes'. Ik weet alleen niet of het hier perse een positief effect heeft haha