Snap
  • Kind

Fantasie

Mijn zoon van drie heeft een heel actieve fantasie. Dat zorgt soms voor wel heel grappige situaties :-) En ik ben erg benieuwd hoe dat met jullie kinderen is. Hij verandert per dag wel een paar keer van dier, we hebben dan een paardje, puppy of vlinder in huis. Ook zeemeerman is een veel voorkomend verschijnsel. En natuurlijk is hij regelmatig een papa :-)

Hij verstopt zich in de kast en komt dan naar buiten als vlinder. Natuurlijk bewonder ik zijn prachtig gekleurde vleugels en aai er zachtjes over. Vervolgens fladdert hij na een paar rondjes in de trapkast en komt naar buiten met een prachtige zeemeermannen staart en aan mij de moeilijke taak om te raden welke kleur die staart heeft. Hij speelt gerust een uur in zijn tent dat hij een puppy is en komt dat als jongetje weer naar buiten om met Thomas te spelen. Thomas kan natuurlijk praten en doet net als hij met alles mee.

Ik moet altijd lachen om die levendige fantasie en vraag me af in hoeverre andere kinderen hier op deze leeftijd al mee bezig zijn. Ik kan me van mezelf wel herinneren dat ik een levendige fantasie had, (en heb) maar ik wist niet dat dat op deze leeftijd al begint.

11 jaar geleden

Dat is het ook zeker! Krijgen jullie over een jaartje ook.

11 jaar geleden

klinkt gezellig!

11 jaar geleden

Heel herkenbaar! Bij mijn meiden van 3 en 6 hoor ik ook van alles voorbij komen:prinsessen,heksen, honden, katten en de boze wolf. Je kunt het zo gek niet bedenken en wij hebben het in huis gehad...hi,hi..