Terug
Blog header image

Family guy en Zombie games

Naast Cars, Finding Nemo en Nickelodeon staat er ook vaak Comedy Central op, of is Papa aan het schieten op de Xbox..
Chiara
6 jaar geleden

Grappig, hier gaat het er precies hetzelfde aan toe alleen verzwijg ik dat vaak omdat je dan inderdaad een golf van kritiek kunt verwachten. Hier staat de tv ook van ochtend tot avond aan en kijken we 's ochtends even babytv, daarna gaat over het algemeen de radio/muziek aan. Ook kijk ik stiekem Family Guy & American dad onder het mom: het zijn toch ook gewoon tekenfilms... Mijn broer, zus en ik spreken en schrijven alledrie perfect engels en dat hebben we ook van televisie en computerspellen geleerd. Ik zie zelf het probleem niet zo, aan aandacht komt hij ook zeker niet tekort en ik gebruik de televisie ook echt niet als zoethoudertje maar als plezierig iets....

Anoniem
6 jaar geleden

Het scheelt dat wij absoluut niet van die volwassen tekenfilms houden.... Mijn man is wel echt een tv kijker en als hij thuis is, staat dat ding ook de hele dag aan. Op de achtergrond. Als geluid. Maar de kids nemen dan de afstandsbediening en zetten hem op voor hun leuke zenders. Prima. Maar als papa door de weeks weg is, dan gaat de tv pas 's avonds na het eten aan.... Dat compenseert de boel weer. Spelcomputeren doen we amper. We hebben wel een xbox360, maar die wordt gebruikt voor films enzo.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja, ik denk dat het idd een klein tabboe puntje is, maar ik dacht dat we op een site als mamaplaats ik wel een balletje kon opgooien en advies kan vragen, over het algemeen gaan we hier vriendelijk met elkaar om toch, haha?! :) Grappig om te horen dat ik niet de enige ben! Mijn broertje en ik keken vroeger Cartoon Network en daar hebben wij idd ook een hoop engels van opgestoken. En het zijn idd tekenfilms! Hihi!

Lindsy83
6 jaar geleden

Pfoe... Hier komen south park en family guy ook regelmatig voorbij als ons zoontje bij ons zit. Ik denk zelf dat het besef van wat niet netjes is of beter gezegd grof is rond de leeftijd van ongeveer 3 jaar komt. Dat is ook de leeftijd dat kinderen gemiddeld besseffen wat goed en fout is... Zelf zou ik denk ik dan ook die leeftijd aan gaan houden om er iets beter op te letten. MAar helemaal weg houden lukt toch niet, zelfs Disney films kunnen al eng zijn. Met de juiste begeleiding zal het vast wel goed komen allemaal :) Uiteindelijk komen ze er toch wel mee in aanraking.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Dat scheeld idd veel denk ik. Ik zou het namelijk erg jammer vinden als ik het nooit meer kon kijken, gelukkig bestaan er nog middag slaapjes voor als ze het straks wel gaan begrijpen. Wij kijken idd ook films op de Xbox en draaien muziek via dat dingen. Als hij puur alleen voor games werd gebruikt, denk ik dat hij allang naar beneden was "gevallen", haha!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk!! Helemaal weghouden zou niet gaan. Bij De kleine Zeemirmin, vergaat het schip van de prins in storm en brand, verzuipt hij vervolgens bijna en word op het einde de Zeeheks ook vermoord door een scherpe punt van een schip die door buik gepervoreerd word, oops.. Haha!! Uit eindelijk leer je goed van kwaad idd zelf aan je kroost en niet de tv. Hele goede reactie! X

Threelittlegirls
6 jaar geleden

Wat de tv betreft ja die staat hier ook veel aan, heb hetzelfde als jij. Een ander geluid in huis dan schreeuwen, gillen en Vtech speelgoed ;-) en hier word ook Comedy Central gekeken, vrij regelmatig ook. Wij zetten het wel af als de kinderen in de buurt zijn, onze peuter pikt heel snel dingen op (ze is nu 2) en kan al goed praten. Nadat we merkten dat ze stiekem erg vaak meekeek hebben we besloten dat die zender niet meer aangaat als ze walker zijn. Ook omdat ze echt een sponsje is en elk woord wat leuk klinkt napraat. Iedereen moet het voor zich weten natuurlijk maar je kind pikt er sneller dingen van op dan je zou denken, tenminste dat is bij ons wel gebleken!

Astrid Boumans
6 jaar geleden

Tv staat hier ook heel veel aan. Haha. Grappig om te zien dat dit bijna bij iedereen is. Zelf kijken we niet naar deze tekenfilms. Vaak wel naar dicoverie, Id, nationale geografphic en dergelijk. Vaak kan het best bloederig zijn. Ach ja, wat betreft het taal gebruik als je dit zelf niet (te vaak) zegt in het bijzijn van de kits zal het allemaal best mee vallen. Wel meteen duidelijk maken dat het een vies woord is helpt ook heel veel. Wat die schiet spelletjes betreft denk ik dat hier wel iets meer bij de kinderen blijft hangen dan wat je zelf graag zal willen. Ieder kind reageert hier natuurlijk anders op.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja onze vent is 2,5 en begin ook heel veel te praten. Maar hij praat meer mensen na en niet de tv, wel van de fimpjes op youtube maar daar op kijkt hij alleeen maar naar cijfer en alfabet filmpjes. Dus dat is niet erg! Maar idd beter om alleen te kijken als ze al slapen zodra hij wel dingen gaat overnemen, voor het te laat is waaaaahh!!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja dat zei Lindsy ookal, vind ik een hele goed tip!! ALS ze het dan toch opeens toch overnemen meteen uitleggen dat dat een slecht woord is, maar toch liever zo lang mogelijk voorkomen. Spelletjed is vriend lief gelukkig al redelijk op geminderd, m.u.v de Papadagen dan hahahaha! Oops

Anoniem
6 jaar geleden

Kinderen zijn net sponzen en luistervinken. Ze horen en zien veel en onthouden het (helaas) goed. Mijn dochter is nu 3 maar vanaf 2 hadden wij regelmatig de NL versie van de Barbie films opstaan. Ze ziet duidelijk het verschil in goed en kwaad (ja, er zit in elke film een bad guy/monster/heks) en zegt vaak bij afleveringen dat ze het niet leuk vindt en iets anders wil kijken. Ze gebruikt ook veel woorden uit die films. Vandaag toch maar even verteld toen we naar de koning gingen kijken dat deze koning geen kroon op heeft en gewoon een man met een lange jas en een stropdas, hihi

Anoniem
6 jaar geleden

Hier gaat het iets anders. De tv mag aan vanaf een uur of 16.00. Zelf heb ik een hekel aan de hele dag tv aan, maar de radio staat wel aan overdag. Qua tekenfilms spelen we hier vaak via YouTube op tv, dat wordt gestreamed, ideaal. Ik zet gewoon een aantal filmjes achter elkaar. Nijntje is hier favoriet. Ook hier een playstation, maar die staat boven. Ik denk persoonlijk dat het niet heel goed is om zo jong al met zulke beelden geconfronteerd te worden. Eerder hadden we vaker de tv aan, ook wel in de ochtend, maar onze oudste (die toen nog alleen was) keek toch haast niet, dus lekker de radio aan. Ik denk dat je gewoon moet doen wat je goed lijkt en waar je je goed bij voelt. Ik hou zelf gewoon niet zo van tv de hele dag, dus de stap om hem niet aan te zetten, is makkelijk voor mij. Misschien is dat streamen ook wat voor je? Dan kun je zelf een lijst maken met leuke filmjes wat voor je kinderen geschikt is.

Blog header image

Bijna 4

En zo is mijn aller aller leukste meisje alweer bijna vier 💗💗 ik vind dit zó zo spannend.. bijna naar de basisschool, écht baby af..