Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Eten en drinken

Mijn dochtertje  is ruim vier weken te vroeg geboren, woog net aan vijf pond en was erg klein. Meteen bij de eerste  voeding kwam het....we moesten haar echt om de drie uur wakker maken voor een normale voeding en een bij voeding( met een cupje)

Zodra wij uit het ziekenhuis waren begon het, ons meisje was met geen mogelijkheid s'nachts wakker te krijgen voor een voeding. Advies van de verlos was een koud washandje tegen de voetjes aan mmmhmm nou dus niet dat ging mij iets te ver. Uiteindelijk onze deels eigen koers gevaren en inmiddels is onze dochter vijf jaar en ja hoor nog steeds staan wij te boek als de ouders van dat toch wel erg lichte meisje.

Tja nu weet ik echt wel dat de meeste kinderen in onze omgeving ongeveer 25 kilo wegen van vijf jaar maar die van ons haalt met een beetje geluk tussen de 16-17 kilo. Al jaren moeten wij bij cb lijsten overhandigen wat wij haar dan wel te eten geven en wat niet. Even ter verduidelijking, wij (beide ouders) zijn erg slank, we eten vrij gezond maar lusten ook best graag chips of frites dus gewoon een goede combi van de schijf van 5 zeg maar. 

4 weken terug kregen wij een brief, we moesten ons melden bij de schoolarts....bibber en onzekerheid sloegen meteen toe... Laten we wel wezen als ik continu hoor dat mijn dochter wellicht iets 'mankeert' omdat zij zo licht is en dat het niet normaal is en je zelfs naar het umc  gaat omdat anderen je dit aanpraten en omdat je gaat twijfelen of je kind misschien idd niet zo gezond is als jij dacht je zou het gaan geloven.

Tips alom van het cb, geef meer chips, wat meer snoep en slagroom op haar toetje ...ja ja niet ons idee van de schijf van 5. Tip die wij niet hebben gevolgd dus maar die wel blijft hangen in ons hoofd. Afijn wij naar de schoolarts met lood in onze schoenen en de schijn ophouden voor de kleine meid. Tot onze verbazing na vijf jaar ....het wordt geaccepteerd dat onze dochter licht is, gezond eet, veel beweegt, gezellig en vrolijk is JIPPIEEEE de vlag uit.

Eerlijk is eerlijk, kinderen die mogelijk overgewicht hebben maken wat mee, maar duidelijk is dat kinderen die gewoonweg niet voldoen aan de lijnen van de groeicurve hier standaard buiten de boot vallen. Althans onze ervaring. Ben benieuwd naar anderen hun ervaring, deel ze gerust!

10 jaar geleden

Tjee wat een hoop reacties komen er nog steeds binnen, blijkbaar is het een herkenbaar "probleem" voor velen te zwaar of te licht een middenmoot is lastig....inmiddels weegt ons meiske 17,4 en wordt ze laaaaaaangggg dus in evenwicht is het nog steeds niet, maar wat velen van jullie al schrijven de schijf van 5 en hoe ze zicht voelt enz is het belangrijkste!!! Dank voor jullie reacties, blijkt Nederland qua opvoeding heerlijk in een regeltjes cultuur te zitten en moeten we vooral kinderen over 1 kam scheren ipv als individu:) hoop dat alle kids lekker gezond zijn en blijven!!!!

10 jaar geleden

Ieder kind is uniek!! De schijf van vijf lijkt me een prima uitgangspunt en als medisch alles uitgesloten is is dit het unique van jouw kindje!

10 jaar geleden

hmmm, dit klinkt me bekend in de oren. Al gaat het dan niet om mijn dochter maar om mijzelf. Ik ben inmiddels 36, maar heb al sinds mijn geboorte ondergewicht. Een groeispurt in mijn pubertijd deed mijn lijf ook niet veel goeds. Mijn ouders hebben heel wat bezoeken aan artsen af moeten leggen, tot we een nieuwe huisarts kregen, ik was een jaar of 10. Deze arts maakte er geen probleem van. Er werd een minimum gewicht afgesproken wat ik moest wegen en verder gewoon lekker opgroeien.

10 jaar geleden

jah dat probleem kennen wij hier ook een beetje alleen hier het tegen over gestelde ons manneke was te zwaar kreeg speciale voeding maar daar werd niet naar gekeken paar maanden later meneertje is te zwaar en te lang nou dan krijg je het gebrek ik zelf de mama is 171 mijn man is 190 nee werd niet naar gekeken nou ik werd boos en van alles tegelijk haha wij een foto opgezocht van mijn vroeger en 1tje van mijn man nou dat was een vetprop vroeger en onze zoon helemaal niet en ik ook niet toen der tijd nou alles voor gelegd ook onze lengtes van nu even verteld nee nu is het goed ik zo ooow word er nu eindelijk verder gekeken inmiddels is ons manneke 14½ maand is 84.5 cm en 12.3 kilo en is de afgelopen 2,maanden maar 300gr aan gekomen maar alles was goed gelukkig voortaan als ze zeiken hij is te lang zeg ik gewoon alsof wij zo klein zijn joehoe kijk vooral zijn vader eens hahahaha zeggen ze gelijk ow ja die is idd wel erg lang hahaha