Snap
  • Kind
  • zwangerschap
  • #angst
  • #vaderschap
  • #genieten
  • erkenning

Erkenning aan vragen

Erkenning aan vragen, ik had er nog nooit van gehoord. Na een snelle google search kwam ik er achter wat het precies inhield en hebben we het maar meteen aangevraagd.

Mijn vriend en ik zijn niet getrouwd en hebben geen geregistreerd partnerschap, Dat betekent dat je erkenning aan moet vragen. Erkenning houd eigenlijk in dat hij officieel vast legt dat hij de vader wilt zijn. Tijdens het aanvragen van erkenning kies je ook de achternaam van het kindje. Zonder erkenning kan je kindje niet zomaar de achternaam van jou partner krijgen. 

Sterker nog zonder erkenning heeft jou partner helemaal niks te zeggen over het kindje, hij heeft dan namelijk geen enkel recht. 

Wij hebben netjes voor de 20 weken de erkenning geregeld maar het blijft me toch verbazen. Zonder erkenning zou mijn vriend niet de geboorte aangifte mogen doen, en als ik zou komen te overlijden zou het kindje niet zomaar naar hem gaan. 

Nu mag hij wel de aangifte doen maar heeft verder nog niks te zeggen over ons kindje, hiervoor moeten we na de geboorte eerst gezamenlijk gezag aanvragen. 

Zijn er mama's die om deze reden toch getrouwd zijn? En wat vinden jullie van deze regeling?